Home / IZA KULISA / OTROV ZVANI MLEKO: Šokantan film koji govori da kravlje mleko izaziva osteoporozu, leukemiju i rak!

OTROV ZVANI MLEKO: Šokantan film koji govori da kravlje mleko izaziva osteoporozu, leukemiju i rak!

Kravlje mlijeko je visokoproteinska namirnica, prebogata bjelančevinama, a upravo previsok unos koncentriranih bjelančevina kroz upotrebu hrane životinjskog podrijetla (mesa i prerađevina, mlijeka i mliječnih proizvoda i jaja) dovodi do gubitka kalcija iz kostiju.

mleko- muža

Iako se mlijeko i mliječni proizvodi propagiraju kao neophodni u prehrani djece i odraslih, sve su opasniji za upotrebu, jer su životinje pune toksina, viška proteina, hormona, pesticida, virusa. Mlijeko iako nema vlakna, sadrži značajnu količinu kolesterola. Suvremenim metodama mlijeku se dodaju razni hormoni i aditivi koji uzrokuju razne bolesti.

Preko mlijeka i mliječnih proizvoda, često se prenose zarazne klice, u kojima su hormoni, ostaci antibiotika, virusi, pesticidi, industrijske kemikalije i drugi nepoželjni sastojci.

Neke od bolesti koje su dovedene u vezu s mlijekom su nepodnošljivost laktoze, sklonost arteriosklerozi, neke od teških neuroloških bolesti poput amiotrofične lateralne skleroze, rezistencija na antibiotike, osteoporoza te neke vrste leukemije.

Mlijeko nije zdravo za djecu iako je rasprostranjeno mišljenje da je potrebno za razvoj djeteta, no pri tome se ne misli na majčinsko mlijeko već na kupovno. Činjenica je da je majčino mlijeko nešto najzdravije za djecu, sadrži sastojke koji su potrebni u razvoju te prenosi majčina antitijela. Iako ima manje kalcija nego kravlje, mlijeko je bolji izvor kalcija jer se bolje apsorbira. Istraživanja su pokazala da majčino mlijeko sadrži manje proteina od životinjskog te zbog toga pogoduje potrebama djeteta.

Kupovno kravlje mlijeko, zbog aditiva i hormona koje mu se dodaje, može biti uzročnik tegobama popout alergije, sideropenične anemije koja ima za posljedicu nešto nižu inteligenciju, rani početak arteriosklerotičnih promjena na krvnim žilama te juvenilni dijabetes (tip I), ukoliko se konzumira od ranog djetinjstva.

Čest razlog koji se navodi za upotrebu mlijeka je i sprječavanje osteoporotičnih promjena na kostima. Novija istraživanja iznose sasvim suprotne činjenice. Kravlje mlijeko je visokoproteinska namirnica, prebogata bjelančevinama, a upravo previsok unos koncentriranih bjelančevina kroz upotrebu hrane životinjskog podrijetla (mesa i prerađevina, mlijeka i mliječnih proizvoda i jaja) dovodi do gubitka kalcija iz kostiju. Epidemiološke studije potvrđuju istraživanja.

Mliječni proizvodi kao sir također nisu zdravi, sir spada u teško probavljivu namirnicu, mastan je, a pretjerana konzumacija može pogoršati zdravlje i rad pojedinih organa, kao što je prostata. Od sira se stvara kiselost u organizmu koja može dovest do raznih oblika raka.

Zbog ovih činjenica sve više ljudi se odlučilo za odricanje od mlijeka i mliječnih proizvoda, to odricanje nije nekakav prolazan trend, već je prihvaćanje boljeg zdravlja.

 

(Dnevno.hr, Web-tribune.com)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …