Home / IZA KULISA / OVO JE ISTINA O MMR VAKCINAMA- DR NESTOROVIĆ OTKRIVA ŠTA SE KRIJE IZA SVEGA…

OVO JE ISTINA O MMR VAKCINAMA- DR NESTOROVIĆ OTKRIVA ŠTA SE KRIJE IZA SVEGA…

vakcinacija- dete- vakcine- mmr

Profesor doktor Branislav Nestorović ističe da je opravdan strah roditelja od MMR vakcina, koje mogu da izazovu autizam i zalaže se da vakcinisanje dece u Srbiji bude rešeno kao u Engleskoj – na dobrovoljnoj bazi.

– Mišljenja sam da svaki roditelj za svoje dete treba da uradi ono što misli da je najbolje. A, suština cele priče jeste da mi ne umiremo od nevakcinisanja MMR. Postoje priče o umiranju u Rumuniji, a mene interesuje kako se ne umire u Engleskoj. Vitalna statistika za period od 1956. do 2015. godine pokazuje da je u Engleskoj i Velsu od morbila godišnje bilo jedne do dve smrti. Kod njih je vakcinacija po principu možeš i ne moraš, svake godine imaju epidemiju ali imaju jedan do sva smrtna ishoda u celoj Engleskoj. Tako da kada mi neki prebacuju o moralnom pravu jer sam bio u pravu kada sam govorio da se ne treba vakcinisati od gripa, suludo je. Najmanja smrtnost je od gripa u Evropi bila u Poljskoj koja se nije uopšte vakcinisala. Kako to objašnjavaju – pita Nestorović.

On ističe da je potpuna besmislica da vakcine nemaju neželjena dejstva.

– Sve imaju neželjena dejstva. U propratnom listiću za MMR vakcinu piše da može da izazove promene u centralnom nervnom sistemu koje odgovaraju blagom obliku autizma. To je izjavila i direktorka Američkog centra za kontrolu bolesti i rekla da će se kod manjeg procenta, odnosno da će se kod 1, 5 odsto muške dece razviti simptome koji lične na blagi autizam. To, uostalom, piše u propratnom lifletu za vakcinu – napominje Nestorović.

Mišljenja je da ima pravo da kaže šta misli, i smatra da posle toliko godina staža ima pravo da kaže:

– Njima se ne sviđa to što ja mislim.Verovatno će pokušati da mi uzmu licencu. Ja sam dve godine pred penziju. Ali nisam uzbuđen. Mislim da je dužnost nekog ko je star kao ja, i ko ima 38 godina staža da kaže istinu. ne moram kao mladi lekari da se plašim, a ceo život sam radio pošteno.

(telegraf.rs)

Check Also

UGLEDNI HRVATSKI PROFESOR POTVRDIO SVE ZASTRAŠUJUĆE IZJAVE POZNATIH NEMAČKIH LEKARA O KORONI I ZAPREPASTIO JAVNOST

Posle izjave poznatog nemačkog pulomologa Dr. Volfgang Vodarga i takođe poznatog nemačkog lekara dr. Klausa Kenlajna, …