Home / IZA KULISA / OVO JE PRAVA ISTINA O OKULTNOM ZNAKU „OK“

OVO JE PRAVA ISTINA O OKULTNOM ZNAKU „OK“

Po nekim teoretičarima zavera, simbol koji se svakodnevno koristi na televiziji, u novinama itd. ne označava da je „sve u redu“, već je to oznaka za nešto okultno.

Postoji mnogo teorija o tome šta označava skraćenica O.K., ali je mnogo interesantnija gestikulacija kojom se ona izvodi.

Ok, okej ili O.K. je prilično često upotrebljavana reč u svakodnevnom govoru, a na engleskom jeziku ona označava da je „sve u redu“. Iako je to jedna od najpopularnijih reči na svetu, njeno poreklo nije baš najjasnije.

Po jednoj teoriji, O.K. potiče od akroniima za „Known order“, jednoj od najčešće korišćenih naredbi u severnoameričkoj vojsci. Druga teorija se takođe odnosi na vojsku, a prema njoj O.K. označava nula ubijenih (0 killed).

Neki objašnjavaju da poreklo ove skraćenice datira još od doseljenika koji su nepravilnim pravopisom obeležavali prtljag sa OK, umesto AC (all clear).

Jedan od američkih predsednika, Martin Van Buren, je imao nadimak „Old Kinderhook“, za čega je skraćenica bila OK.

Jedan od odgovora dolazi čak iz zapadne Afrike, odnosno, smatra se da su robovi doneli taj izraz u Ameriku jer u zapadnoafričkom jeziku „woukay“ (voukej) označava „dobar“.

Manje poznata teorija tvrdi da je OK skraćenica za „by Order of the King“ (po naređenju kralja).

Skraćenica OK je obično praćena gestikulacijom, za koju teoretičari veruju da predstavlja iluminatski simbol mračnog značenja. Ovaj znak se formira kada se palac i kažiprst sastave u obliku kruga. Oni smatraju da ova gestikulacija predstavlja tri šestice i da oni koji ga koriste iskazuju svoju vernost Sotoni.

Krug kod masona predstavlja božanstvo Sunca i ženski polni organ. Kod Hinduista, on označava sveti gest savršenstva.

U drevnoj Persiji i kod Sumera, označavao je plodnost.

Ok, po iluminatskoj filozofiji predstavlja dolazak „Kralja svetla“ ili antihrista.

Međutim, ovaj znak nije opšteprihvaćen u svim kulturama. U Južnoj Americi je uvredljiv ili neprikladan. U Brazilu, Nemačkoj i Rusiji je vulgaran i odnosi se na intimne delove tela.

U Francuskoj koriste tu gestikulaciju iznad nosa kada ukazuju na bezvrednu ili pijanu osobu.

U Japanu, ovaj gest se koristi kada kupac želi dati do znanja trgovcu da želi kusur u kovanicama, a ne u papirnom novcu.

Ako u arapskim zemljama nekome pokažete ovaj znak, oni će smatrati da ste ga prokleli, a to je jedno od najtačnijih značenja ovog gesta po teoretičarima zavera.

 (Web-tribune.com)

Check Also

TAJNI DOGOVOR ĐINĐIĆA I DEL PONTE: SUDBINA MILOŠEVIĆA BILA ZAPEČAĆENA GODINU DANA PRE HAPŠENJA!

Ako je verovati bivšoj tužiteljki Haškog tribunala, sudbina Slobodana Milošević zapečaćena je u Luganu skoro …