Home / IZA KULISA / POTVRĐENO: 5G TORNJEVI KOJI ĆE USKORO BITI I U SRBIJI MASOVNO UZROKUJU RAK! OVO SE DEŠAVA..

POTVRĐENO: 5G TORNJEVI KOJI ĆE USKORO BITI I U SRBIJI MASOVNO UZROKUJU RAK! OVO SE DEŠAVA..

Kako je uvođenje nacionalne 5G mreže u porastu, mnogi zabrinuti naučnici i stručnjaci za javno zdravlje podižu uzbunu zbog potencijalne štete prouzrokovane visokofrekventnom elektromagnetnom energijom.

Ova nova tehnologija dodala bi još jedan sloj elektromagnetnog zračenja u već opasno ozračeno okruženje.

Proizvođači mobilnih telefona kriju potencijalne rizike, kao i studije koje ih povezuju sa nastankom raka mozga, a 2017. godine kalifornijsko Ministarstvo za javno zdravlje (CDPH) izdalo je nove smernice sa ciljem da pomogne ljudima da smanje izloženost rizicima od korišćenja mobilnih telefona.

Za 5G je već poznato da uzrokuje zdravstvene poremećaje i dok mnogi rade na odustajanju od ovog ogromnog projekta, nova istraživanja daju nam neverovatan uvid u efekte koje zračenje već ima na naše zdravlje. piše Aleks Pjetrovski za wakingtimes.com.

Ova tehnologija ima maligne posledice, a dok naučnici sa obe strane raspravljaju o potencijalnoj šteti, još više dokaza pokazuje da bi bilo pametno preispitati našu zavisnost od tehnologije i nadolazeće 5G mreže.

Vatrogasci iz San Franciska kažu da su počeli da osećaju niz neobičnih nuspojava – nakon što je 5G oprema instalirana u i oko njihovih baza.

Simptomi su uključivali probleme sa pamćenjem i konfuziju. Vatrogasci kažu da su simptomi prestali tek nakon što su se preselili u druge vatrogasne stanice, bez 5G uređaja u blizini.

To nisu primetili samo vatrogasci. Naučnik iz Engleske kaže da se stanovništvo suočava sa reproduktivnim problemima i drugim zdravstvenim problemima. Pobačaji,  krvarenje iz nosa i nesanica neke su od posledica koje on navodno primećuje u zajednici.

Sledeči dokazi koji ukazuju na posledicu potiču iz nedavne studije Ramacini, u kojoj su istraživači potvrdili ono u šta su mnogi sumnjali: Zračenje 5G ćelija ima ozbiljne biološke efekte. Studija je sprovela test na pacovima koji su bili smešteni u neposrednoj blizini ćelijskih tornjeva, čime je na kraju uspostavljena verodostojna veza sa rakom.

Istraživači sa renomiranog Instituta Ramacini u Italiji objavili su da su tokom opsežnog istraživanja laboratorijske životinje, koje su bile izložene zračenju ćelijskih kula, dobile rak.

Pored toga, istraživanje je takođe otkrilo porast malignih tumora mozga kod ženskih pacova i prekancerozna stanja, uključujući hiperplaziju Švanovih ćelija i kod muških i ženskih pacova.

Prema studiji, vrsta malignih karcinoma primećena kod pacova slična je vrsti primećenoj kod onih koji se pripisuju korišćenju mobilnih telefona.

Uvođenje 5G mreže u mnogim zemljama je u toku, a ova tehnologija bi drastično povećala izloženost ćelijskom zračenju, što bi decu i trudnice izložilo još većem riziku.

Ova studija izaziva zabrinutost da će jednostavno življenje u blizini ćelijskog tornja predstavljati pretnju ljudskom zdravlju. Vlade moraju da preduzmu mere za smanjenje izloženosti emisijama zračenja. Tornjevi ne bi trebalo da se nalaze u blizini škola, bolnica ili domova ljudi.

Javne zdravstvene agencije moraju da edukuju javnost o tome kako smanjiti izloženost iz svih izvora bežične radiofrekventne radijacije.

Webtribune.rs

Check Also

SNIMAK KINESKOG ROVERA BUDI JEZU: NA TAMNOJ STRANI MESECA NLO BAZA?! (FOTO)

Ukoliko sve bude išlo po planu, svetska javnost uskoro bi trebalo da dobije povratnu informaciju …