Home / IZA KULISA / SIROTIŠTE IZ PAKLA: PREDSTAVLJALA SE DA VODI BRIGU O SIROČIĆIMA, A U STVARI UKRALA I PRODALA 5.000 BEBA

SIROTIŠTE IZ PAKLA: PREDSTAVLJALA SE DA VODI BRIGU O SIROČIĆIMA, A U STVARI UKRALA I PRODALA 5.000 BEBA

Foto ilustracija

Sirotište Memfis u Tenesiju sredinom prošlog veka bilo je pravo crno tržište prodaje beba. Za nepune tri decenije, Džordžija Tan koja ga je vodila, prodala je gotovo 5.000 dece. Na ceni su bile plavooke i plavokose bebe.

Ovo sirotište posvetilo se „nalaženju domova“ za decu htela ona to ili ne. Tan ih je najviše krala od onih za koje je očekivala da će im deca najmanje nedostajajti – siromašnih ljudi. Mislila je da siromašne porodice neće „primetiti“ da im fali jedno ili dvoje dece. Takođe, siromašni nisu imali dovoljno resursa da traže svoju nestalu decu.

Kada su i prijavljivali nestanak dece policiji, Tan je imala moćne ljudi koji su uspevali da zataškaju slučajeve. Ponekad je i sama policija učestvovala u krađi. Imala je bogatog prijatelja Edvarda Hula Krumpa, tadašnjeg gradonačelnika Memfisa, koji je učestvovao u zataškavanju otimica, prenosi „All thats intereseting“.

Ipak, nije se zaustavljala samo na tome da decu krade iz siromašnih porodica. Počela je da krade i onu iz zatvora i sa psihijatrijskih odeljenja u boilnicama. Čak ni deca rođena u bolnicama više nisu bila sigurna.

 

Džordžija Tan

Podmićivala bi medicinske sestre i doktore u porodilištima koji bi joj obezbeđivali bebe. Doktori bi lagali roditelje da im je dete rođeno mrtvo.

Decu je prodavala i preko oglasa. Pravi novac je dolazio od onih porodica koje su živele u drugim državama. Usvojitelji iz Njujorka i Los Anđelesa su bili voljni da plate i do 5.000 dolara za bebu (gotovo 70.000 dolara u današnjoj protivvrednosti).

Procenjuje se i da je oko 500 dece umrlo u njenom sirotištu za 26 godina koliko je bila u poslu prodaje dece. Umrli su što od zlostavljanja, što od nedovoljne brige.

Kada je na mesto njenog prijatelja Krumpa došao njegov ljuti politički protivnik Gordon Brovling, novi gradonačelnik je pokrenuo istragu o krađi beba.

Međutim, nažalost, Tan nikada nije dočekala kraj istrage. Umrla je od raka nekoliko dana nakon što je istraga i pokrenuta, a sirotište je ubrzo i zatvoreno.

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …