Home / IZA KULISA / ŠKOTSKA MISTERIJA: OTKUD SKULPTURA VANZEMALJCA NA FASADI CRKVE IZ 13. VEKA?! (VIDEO)

ŠKOTSKA MISTERIJA: OTKUD SKULPTURA VANZEMALJCA NA FASADI CRKVE IZ 13. VEKA?! (VIDEO)

Vanzemaljac-crkva

Među brojnim kipovima koji se nalaze na škotskoj Paislej opatiji sagrađenoj 1245. godine, našao se i jedan koji neodoljivo podseća na vanzemaljca iz kultnog filma Ridlija Skota „Osmi putnik“ koji ovih dana doživljava svoj novi nastavak.

Teoretičarima zavere i ufolozima širom sveta ovo je samo još jedan u nizu dokaza da su vanzemaljciveć posetili našu planetu.

Njihove teorije nemaju previše utemeljenja u stvarnosti, a sveštenik ove crkve Alen Birs ima i objašnjenje za neobične skulpture na fasadi.

Naime, crkva je tokom devedesetih doživela nekoliko renoviranja, a mnogi kipovi su zamenjeni.

Birs je ubeđen kako se jedan od kipara malo zaneo i odlučio da doda neke nove face među prastare groteskne skulpture koje se nalaze na građevini.

– Ne verujem da je namerno kopirao film, već pre koncept vanzemaljca koji je korišćen u ostvarenju – kaže velečasni Birs.

Inače, vanzemaljac iz SF klasika Ridlija Skota, „Alien”, delo je Hansa Rudolfa Gidžera koji je za rad na filmu osvojio i Oskara kao deo tima zaslužnog za specijalne efekte.

Pogledajte video:


(Mediji)

Check Also

JEZIVO OTKRIĆE Prof. DIMITRIJEVIĆA: PROROČANSTVO SVETIH OTACA SE ISPUNJAVA- EUFRAT JE PRESUŠIO: EVO ŠTA TO ZNAČI! (VIDEO)

Gost u emisiji „Politikon“ na tv Helmkast autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je pravoslavni …