Home / IZA KULISA / TEORIJA ZAVERE KOJA JE ŠOKIRALA SVET: POTVRĐENO DA JE URAGAN HARVI BIO RUSKO KLIMATSKO ORUŽJE U ZNAK ODMAZDE, EVO ZAŠTO..

TEORIJA ZAVERE KOJA JE ŠOKIRALA SVET: POTVRĐENO DA JE URAGAN HARVI BIO RUSKO KLIMATSKO ORUŽJE U ZNAK ODMAZDE, EVO ZAŠTO..

tornado- oluja- uragan

Zapanjujući novi izveštaj ruskog Saveta bezbednosti (SB) koji danas kruži po Kremlju izgleda da potvrđuje da je istorijski, i kastastrofalni, uragan Harvi koji trenutno izaziva pustoš i haos u regionu zalivske obale SAD-a, bio izazvan “svesnom i namernom“ upotrebom zastrašujućeg novog uređaja za modifikovanje životne sredine (ENMOD) koji je razvio Rostec – i čija je upotreba odobrena od strane predsednice Saveta Federacije, Valentine Matvijenko, za šta se veruje da je odmazda za razornu vatru koja je izbila prošle nedelje u Rostovu na Donu izazvana od strane onih koji su nazvani “kriminlni američki profitni agenti.“

Prema ovom izveštaju, Savet bezbednosti je 14. avgusta razmatrao “žestoku raspravu“ između predsednice Matvijenko i ministra odbrane Sergeja Šojgua u vezi sa novim ENMOD uređajem koji je izumeo Rostec, a koji je toliko moćan da može da izazove masivnu kišu za 30 minuta – i da se ministar odbrane Šojgu zalagao da se on stavi pod “zaštitnu/rukovanje“ Ministarstva odbrane, zbog svojih strahova da bi se njegova upotreba (van teritorije Federacije) mogla konstituisati kao ratni zločin po međunarodnodnoj konveniji Ujedinjenih nacija (UN) iz 1977. godine pod nazivom “Konvencija o zabrani vojne ili bilo koje druge neprijateljske tehnike za modifikovanje životne sredine.“

Zabrinutost ministra odbrane Šojgua po pitanju ovog novog ENMOD uređaja, objašnjava ovaj izveštaj, uključivalo je Rostec-ovo testiranje 29. maja, nad regionom Moskve, koje je izazvalo najmoćniju i najsmrtonosniju oluju koja je pogodila ovaj grad u 150 godina, rezultirajući rušenjem nekoliko stotina drveća, ogromnim poplavama i smrću 16 građana – a ubrzo je usledila i njihova eksperimentalna upotreba dva komercijalna leta Aeroflot-a – prvi je bio Aeroflot let 29. juna na aerodrom “Berlin Schönefeld“ u Berlinu u Nemačkoj, a drugi je bio let 9. jula na aerodrom “Charles de Gaulle“ u Parizu u Francuskoj.

Isto kao što se dogodilo u Moskvi 29. maja, ističe ovaj izveštaj, kada je ovaj moćni ENMOD uređaj pušten 29. juna u Berlinu, izazvao je najveću kišu tog veka koja je potopila taj grad – a to se takođe desilo i u Parizu kada je pušten nad tim gradom 9. jula i izazvao najveću ikad zabeleženu količinu kiše koja je pogodila taj grad tokom čitave njegove istorije.

21. avgusta, navodi ovaj izvešta, naučnici iz Rostec-a su predsednici Matvijenko predstavili “dokument zahteva“ da sprovedu još jedan test njihovog ENMOD uređaja – ovog puta nad Republikom Kubom koristeći dva “modifikovana“ Aeroflot aviona koja su koristili tokom “testova“ u Berlinu i Parizu – i čija je svrha bila da se narod ovog karipskog ostrva oslobodi katastrofalne “suše veka.“

Predsednica Matvijenko je odobrila Rosetc-u testiranje njihovog ENMOD uređaja nad Kubom, kaže se u ovom izveštaju, jer je tokom sastanka Saveta bezbednosti izjavila da je “dokument zateva“ sadržao detaljnu meteorološku procenu, navodeći da bi njegova upotreba bila nad oslabljenim tropskim delom na zapadnoj obali ove ostrvske nacije.

23. avgusta, nastavlja ovaj izveštaj, Rostec je rasporedio dva ENMOD uređaja iz njihovih modifikovanih Aeroflot aviona “iznad/unutar“ ovog oslabljenog tropskog dela na zapadnoj obali Kube, sa njihovih letova do Havane iz Brisela u Belgiji i Dablina u Irskoj – i da je skoro odmah nakon upotrebe ovih ENMOD uređaja, baš kao što se dogodilo u Moskvi, Berlinu i Parizu tokom prethodnih testova, ovaj mali tropski talas eksplodirao u “oluju žestokih proporcija“ – i da “blokirajući frontovi“ nisu mogli da je zadrže, šaljući sada uragan Harvi ka državi Teksas.

Opisan u Americi kao “nešto što nikada ranije nije viđeno,“ i nazvano “zombi olujom koja je ustala iz mrtvih,“ navodi se u ovom izveštaju, ENMOD-om “poboljšan“ uragan Harvi je opisan od strane američke Nacionalne meteorolške službe (NWS) kao “bez presedana i katastrofalan“ – i čije katastrofalne poplave sada ugrožavaju milione – posebno u četvrtom najvećem gradu Hjustonu u Teksasu, gde je proglašena jedna od najgorih kastastrofalnih poplava u skorijoj američkoj istoriji, i spremna je da postane još gora.

Što se tiče toga koliko gora može postati ova ENMOD-om “generisana oluja,“ objašnjava ovaj izveštaj, novi izveštaji sada navode da bi veliki delovi Teksasa mogli “ostati nenaseljivi duži vremenski period,“ i čija ekonomska šteta bi takođe mogla biti veća od one od uragana Katrina – najviše zbog toga što razara samo srce američkog energetskog sektora, što sada izaziva zabrinutost u pogledu čitave američke ekonomije.

Sa ovim uraganom Harvi, “poboljšanim“ sa ENMOND-om, za koji sada upozorovaju da je na putu da se vrati u zalivske vode gde će ponovo generisati svoju snagu nakon što je već ispustio neverovatnih 1,27 metara kiše, nastavlja ovaj izveštaj, mnogi u Savetu bezbednosti sada postavljaju pitanja o tome sa kakvom se odmazom Federacija može suočiti od strane SAD-a.

Ova pitanja su prvi put postavljena na jučerašenjem sastanku Saveta bezbednosti, nakon što je ministar odbrane Šojgu optužio predsednicu Matvijenko da namerno koristi ovaj ENMOD uređaj da napadne SAD u znak svoje odmazde protiv Amerikanca zbog toga što su izazvali katastrofalne požare u Rostovu na Donu prošle nedelje – a predsednik Putin je na kraju jučerašnjeg sastanka Saveta bezbednoti naredio kompletnu istragu toga.

U ovom izveštaju se navodi da je na sastanku Saveta bezbednosti predsedniku Putinu predstavljen inicijalni izveštaj o požarima Rostovu na Donu, u kom se navodi da su počeli 21. avgusta i trajali do sutradan, uništavajući skoro 120 građevina u čemu su mnogi povređei, ukljčujući i 1 poznatu smrt – i da se u istrazi otovorenoj prema Članu 167 Krivičnog zakona (namerno uništavanje ili oštećenje imovine, uključujući i dela huliganstva, paljenjem, eksplozijom ili drugim generalno opasnim metodama), navodi da su njih započeli agenti za nekretnine koji su radili za kompaniju koja je delimično u vlasništvu Amerikanca po imenu Toni Podesta.

Toni Podesta, objašnjava ovaj izveštaj, je brat šefa predsedničke kampanje Hilari Klinton za 2016. godinu, Džona Podeste – i poznat je kao super-lobista Demokratske stranke koji je prošle godine plaćen od strane najveće ruske banke (Sberbank) skoro 200.000 dolara da ih zastupa i koji je, takođe, preneo milione dolara iz Rusije u predsedničku kampanju Hilari Klinton 2016. godine.

Što se tiče razloga zašto Toni Podesta pokušava kriminalno da uništi sve dokaze koji ga povezuju sa Rusijom, objašnjava ovaj izveštaj, to je zato što kompanija koju poseduje sa svojim bratom Džonom Podestom (poznata kao Podesta Group) ima sudski poziv protiv njih, koji im je prošle nedelje izdao specijalni tužilac Rober Miler koji ih istražuje zbog njihovih veza sa Rusijom – a to je takođe prouzrokovalo da se Toni Podesta sam prijavi američkoj vladi kao “strani agent“ Rusije – i da je po američkom zakonu to morao da uradi prošle godine.

Ovaj izveštaj se zaključuje napomenom da će Savet bezbednosti nastaviti da istražuje pitanja oko Rostec-ovog strahovitog ENMOD uređaja i njegovo raspoređivanje u blizini Kube – ali još uvek nisu došli do nikakve odluke o tome da li bi to trebalo staviti pod “potpunu kontrolu“ Ministarstva odbrane – i sada su ovaj ENMOD uređaj označili kao “oružje za masovno uništenje.“

Webtribune.rs

Check Also

SPREMA SE GENOCID! BIOLOG DR TOMAŠEVIĆ OTKRIVA DA ĆE NAS UBRZO SVE POTROVATI (VIDEO)

Gost medijske kuće „Centar”, u emisiji „Intervju”, koju uređuje i vodi Dejan Petar Zlatanović, bila …