Home / IZA KULISA / TEŠKA POMETNJA I ŠOK NA ZAPADU: RUSI PORINULI „MAŠINU SUDNJEG DANA“- DOMET 9000 km (VIDEO)

TEŠKA POMETNJA I ŠOK NA ZAPADU: RUSI PORINULI „MAŠINU SUDNJEG DANA“- DOMET 9000 km (VIDEO)

Gigantska ruska podmornica Belgorod koja ima zapanjujuću dužinu od čak 184 metra, trebala bi biti premeštena iz tajne radionice po završetku radova.

Belgorod ima deplasman od 14.700 tona i dvostruko je veća od podmornica u britanskoj mornarici, a naoružan je nuklearnim podvodnim torpedima kojima upravlja veštačka inteligencija.

Ruski predsednik Vladimir Putin pohvalio se da ovi bespilotni „Posejdoni“ mogu potpuno uništiti mete udaljene čak 9.000 kilometara, a posebno su dizajnirani kako bi se suprotstavili NATO-vim podvodnim snagama.

Belgorod je izgrađen u tajnom brodogradilištu u gradu Severodvinsku, koji je na krajnjem severoistoku Rusije, a strancima je ulaz zabranjen, prenosi San. Podmornica je takođe opremljena podvodnim pristaništem što joj dopušta plasiranje manje podmornice i bespilotnih dronova. Priča se da bi ovakva podmornica mogla da sabotira komunikacione kabele i naftnu infrastrukturu u Severnom moru.

U januaru, Foks Njuz je izvestio da bivši viši savetnik predsednika Trampa Kristijan Viton priznaje da postoji „stvarna zabrinutost“ zbog ove podmornice plana. Prototip podmornice koju već nazivaju „mašinom za sudnji dan“ s probnom vožnjom započeo je na Božić, izvestio je TASS.

„U morskom području zaštićenom od sredstava za izviđanje potencijalnih neprijatelja, u toku su podvodni testovi nuklearne propulzije Jedinice Posejdona“, navodi izvor odbrane.

Pogledajte video:

Check Also

BIL GEJTS JE UPOZORIO SVET DA ĆE DOĆI KORONA- SADA PREDVIĐA DA ĆE DOĆI NEŠTO JOŠ GORE..

Na svom blogu Bil Gejts je upozorio na opasnosti od klimatskih promena zbog kojih bi …