Home / IZA KULISA / U AUSTRIJI OTKRIVEN TAJNI LAVIRINT TUNELA KOJI KRIJU ZASTRAŠUJUĆ HITLEROV PLAN

U AUSTRIJI OTKRIVEN TAJNI LAVIRINT TUNELA KOJI KRIJU ZASTRAŠUJUĆ HITLEROV PLAN

U Austriji je otkriven tajni lavirint tunela za koji se veruje da su ga koristili nacisti kako bi u njemu razvili nuklearnu bombu.

hitler- nacisti- fasisti
Ovaj objekat, koji zauzima površinu od 75 ari, pronađen je prošle nedelje kod gradića Sent Georgen an der Guzen.

Iskopavanja su počela na nalazištu nakon što su istraživači otkrili povećan nivo radijacije u toj oblasti, što se poklopilo s teorijom o tome da je Hitler planirao da napravi atomsku bombu.

Reditelj dokumentarnih filmova Andreas Sulcer, koji predvodi iskopavanja, rekao je „Sandej tajmsu“ da se radi verovatno o „najvećemtajnom pogonu za proizvodnju oružja u Trećem rajhu“.

Veruje se da je povezan sa podzemnom fabrikom B8 Bergkristal, gde je pravljen „meseršmit Me 262“, prvi operativni mlazni lovac.

Postoji i tragovi da je kompleks povezan i sa koncentracionim logorom Mauthauzen-Guzen.

Robovski rad u ovim logorima korišćen je da bi se napravile obe fabrike, sa više od 320.000 zatvorenika koji su radili u nečovečnim uslovima.

Ali, fabriku Bergkristal otkrili su saveznici odmah po završetku rata, dok je ovaj kompleks otkriven u Austriji očigledno bio mnogo bolje sakriven.

tunel

Do otkrića se došlo tek kada je tim istraživača, u kojem su bili istoričari i naučnici, mogao da sklopi poverljive informacije obaveštajnih službi koje su otvorene za javnost.

Tim trenutno uklanja slojeve zemlje i betona kojima je zatrpan tunel, kao i granitne ploče kojima je zatvoren ulaz.

tunel 1

Zasad su otkriveni mnogi šlemovi koji su pripadali SS vojnicim, kao i drugi predmeti koji ukazuju na prisustvo nacističkih zvaničnika na ovoj lokaciji.

– Zatvorenici iz logora iz cele Evrope birani su posebno za ovaj zadatak, jer su tražene posebne veštine – fizičari, hemirčari i drugi eksperti su dovođeni kako bi radili na ovom monstruoznom projektu. Tim žrtvama dugujemo otvaranje ovog mesta i konačno objavljivanje istine – rekao je Sulcer.

tunel 2

Sulcer je godinama istraživao nuklearni program nacističke Nemačke, a pregledao je arhive iz Nemačke, Rusije i Amerike da bi došao do istine. Tada je saznao da su hiljade zarobljenika iz logora dovođene kako bi do smrti radili na ogromnom projektu u Sent Georgenu.

Inače, zanimljivo je da je Austrija nakon rata potrošila oko milione evra kako bi sipala beton u većinu ovih tajnih tunela. Ipak, Sulcer veruje da im je promaklo da zatrpaju jedan tajni odeljak koji vodi do mesta gde su vršeni tajni atomski eksperimenti.

(Dejli mejl, Blic)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …