Home / IZA KULISA / UGLEDNI AMERIČKI PROFESOR ZAPREPASTIO JAVNOST OTKRIĆEM: Srebrenica je planski smišljena prevara veka! Tu nije ubijeno 8.000 Bošnjaka.. Evo šta se tamo stvarno desilo

UGLEDNI AMERIČKI PROFESOR ZAPREPASTIO JAVNOST OTKRIĆEM: Srebrenica je planski smišljena prevara veka! Tu nije ubijeno 8.000 Bošnjaka.. Evo šta se tamo stvarno desilo

Edvard-Herman

Edvard Herman, ugledni američki profesor i bliski saradnik čuvenog Noama Čomskog, tvrdi da su Srbi u Srebrenici streljali od 500 do 1.000 vojno sposobnih Bošnjaka, a nipošto 8.372 osobe svih uzrasta, što tvrde zvanično Sarajevo i zapadna propaganda.

U intervjuu za kanadski sajt „Global riserč“ Herman ističe da je i tih 500 do 1.000 ubijeno iz osvete zbog 2.383 masakrirana srpska civila u tom kraju od 1992. do 1995.

Najveći deo tih zlodela počinile su snage ratnog komandanta Armije BiH za Srebrenicu Nasera Orića, koji je ovih dana oslobođen svake krivice.

– Procena je da je bilo više od 150 srpskih sela koja su potpuno zbrisana, a jedna studija otkriva imena 2.383 srpska civila koji su ubijeni od 1992. do 1995. godine. Mogli bismo to nazvati „prvi masakr u Srebrenici“. Zapad tvrdi da je jula 1995. u masakru u Srebrenici pogubljeno 8.000 bošnjačkih muškaraca i dečaka, što nikada i nigde nije dokazano. Tela pronađenih u grobnicama ima oko 2.500. Mnoga tela imaju rane nastale pogibijom u borbi. Primetićete da su to sve bili muškarci i vojnici, za razliku od onih ranije ubijenih 2.383 srpskih civila, među kojima ima i mnogo žena i dece. Istina je zapravo da je u Srebrenici streljano od 500 do 1.000 vojno sposobnih Bošnjaka, i to kao osveta za one masakrirane Srbe – naglašava profesor Herman, koji godinama istražuje ratna dešavanja u Srebrenici.

Zapadu treba mit o Srebrenici

U razgovoru za nedeljnik „Pečat“ Herman je pre nekoliko godina naveo da je Zapadu neophodno da održava mit o Srebrenici živim.

– Srebrenica je napravljena kao simbol zlog neprijatelja: ona pokazuje koliko su do srži zli i okrutni neprijatelji SAD i Zapada. Ratko Mladić je predstavljen kao veoma loš čovek, odgovoran za ubistva u Sarajevu, za Srebrenicu i mnoge strašne stvari. To je standardni postupak inaugurisan kada su se SAD i NATO uključili u rat – naveo je Herman.

Još jedan važan podatak o masakru u Srebrenici, kako podvlači američki stručnjak, jeste činjenica da je ona samo na papiru bila demilitarizovano područje.

– Vojnici, bosanski muslimani ulazili su u Srebrenicu i okolna sela bez problema i ubijali srpske civile. Ovo je sve bilo potpuno zanemareno u zapadnim medijima. Ispalo je kao da su Srbi odjednom došli tamo u julu i počeli proizvoljno da ubijaju – zaključuje Herman.

Informer.rs

Check Also

IZRAELSKI ISTORIČAR GIDEON GRAJF ŠOKIRAO SVET: OVO JE PRAVA ISTINA O ZLOČINIMA NAD SRBIMA U 2.SV. RATU

Pisac knjige “Jasenovac –Aušvic Balkana”, dr Gideon Grajf izjavio je da je u period od …