Home / IZA KULISA / ZAPANJUJUĆE TVRDNJE MILADINA ŠEVARLIĆA I MILOŠA JOVANOVIĆA (VIDEO)

ZAPANJUJUĆE TVRDNJE MILADINA ŠEVARLIĆA I MILOŠA JOVANOVIĆA (VIDEO)

Gost najnovijeg „Politikona“ autora i voditelja Danila Tvrdišića bili su naš najpoznatiji Agroekonomista i nestranački narodni poslanik prof.dr. Miladin Ševarlić i dr. Miloš Jovanović, predsednik DSS.

Govoreći o skandalu u Skupštini kada ga je Maja Gojković izbacila zbog slike „Plava grobnica“ koju je pokušao da unese Ševarlić kaže: “Na žalost tu sliku nisam uspeo da unesem, iako po poslovniku ne postoji smetnja da unesem sliku.

U Skupštini je izlagana, to javnost dobro zna, kopija slike devojke koja naga leži na stolu prekrivena hranom da bi glumila švedski sto da se posluže nekakvi političari odnosno politikanti. To nije smetalo predsednici Skupštine da zabrani prikazivanje takve slike, a smetalo joj je da prikažem plavu grobnicu. Nečija savest očigledno nije mirna.“

Nastavljajući svoje obraćanje o tome da država čiji je narod podneo ubedljivo najveće žrtve u toku Prvog svetskog rata nije organizovao nijednu respektabilnu proslavu povodom 100 godišnjice Ševarlić konstatuje:

“ Očekivao sam da će oni koji vode računa o ugledu Srbije, umesto da slavimo izdaje, da će barem u godini jubileja sto godina od pobede u prvom svetskom ratu sazvati jednu svečanu sednicu u kojoj će biti predsednik države, na kojoj će biti kompletna Vlada, na kojoj će biti ambasadori svih zemalja akreditovanih u Srbiji i predstavnici potomaka ratnika i dobrovoljaca u prvom svetskom ratu…nažalost ništa od toga nije bilo. „

Miloš Jovanović, predsednik DSS, govoreći o blamaži Aleksandra Vučića u Parizu, kada je Aleksandar Vučić, i pored vijorenja zastave tzv. Kosova, ipak prisustvovao svečanoj ceremoniji povodom stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, ukazuje:

„Kada se prema sebi ponašate kao da ste krpa, tako se sa strane prema vama ponašaju i brišu od vas noge. Ono što se desilo Aleksandru Vučiću, da su ga stavili na sporednu tribinu sa čistačicama, nije problem što je on kao on, problem je to što je on tamo ispred republike Srbije.

Ostaće zabeleženo za vijek i vijekova da je na stogodišnjici, koja neće biti još jednom, stogodišnjica je na sto godina, da je predsednik, predstavnik Srba i srpskog naroda bio bačen među šerpe, metle, među krpe zapravo. To je strašno.“

Govoreći o prodaji PKB-a Al Dahri Ševarlić naglašava:“ To je skandalozno! Prvo po poruci koju smo poslali da najveći uređeni zemljišni kompleks kao nije ekonomski  „samodrživ“.

Drugo, strateški: pored tržišta od dva miliona potrošača vi sedamnaest hiljada hektara najuređenijeg zemljišta u Srbiji poklanjate. Dakle, ne prodajete, nego poklanjate!

Ovu sumu novca je država Srbija mogla dobiti po osnovu zakupa za samo 15 godina izdavanja u zakup po ceni od 400 evra po hektaru što bi svaki banatski ili sremački paor platio za tridesetogodišnji zakup.

Znači izračunajte 17000 hektara puta 400 evra puta 15 godina to je približno 102 miliona evra. Za 105 miliona evra je prodat!

U emisiji se govorilo o protestu žutih prsluka u Francuskoj, o većinskom izbornom sistemu kao jedinoj alternativi stranačkom ludilu, kolonijalnom statusu u koji sve
dublje upadamo…

(Helmcast)

Check Also

TAJNI DOGOVOR ĐINĐIĆA I DEL PONTE: SUDBINA MILOŠEVIĆA BILA ZAPEČAĆENA GODINU DANA PRE HAPŠENJA!

Ako je verovati bivšoj tužiteljki Haškog tribunala, sudbina Slobodana Milošević zapečaćena je u Luganu skoro …