Home / SPEKTAR / EVROAZIJSKE TRUPE U KINI NA MANEVRIMA, RUSIJA PREDVIĐA RAT I SPREMA ODBRANU

EVROAZIJSKE TRUPE U KINI NA MANEVRIMA, RUSIJA PREDVIĐA RAT I SPREMA ODBRANU

Ruske trupe su 19. avgusta stigle na teritoriju „Mirovne misije 2014.“, vojne vežbe Šangajske organizacije za saradnju (SCO).

Kako RT javlja, vežbe će se održati na kineskom vojnom poligonu Curihe od 24. do 29. avgusta. Trupe 5 članica SCO će učestvovati u vežbama: Rusija, Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan i Kina. U vežbama će učestvovati više od 7.000 trupa.

Novi S-500 sistem Prometej će čuvati Moskvu i centralnu Rusiju.

Kako kaže komandant protivvazdušne odbrane, major-general Andrej Demin, prvi regiment veličanstvenog sistema raketa protiv vazdušnih jedinica, S-500, će pokrivati Moskvu i centar Rusije.

Ranije je objavljeno da su se zajedničke vežbe sa PVO sistemima S-300 i S-400 održale u okviru zakazanih taktičkih vežbi koje su kombinovale vazduhoplovne i odbrambene snage na poligonu Ašuluk u regiji Astrakan.

S-500 „Prometej“ je ruski PVO sistem, koji je razvio JSC Almaz-Antey kao novu generaciju raketnog sistema za protivvazdušnu odbranu, a u kojem je predviđeno da se primenjuje princip pojedinačnog rešavanja zadataka za uništenje balističkih i aerodinamičkih meta. Glavni cilj kompleksa je da se suprotstavi balističkim projektilima srednjeg dometa, hipersoničnim projektilima, bespilotnim letelicama, oružjima lansiranim iz hipersoničnih aviona itd.

(Web-tribune.com)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …