Home / SPEKTAR / Ibran Mustafić otkrio: Sami smo planski, ubili svojih 1.000 muslimana u Srebrenici, a taj zločin su dogovorili Alija, Klinton i Zapad! (VIDEO)

Ibran Mustafić otkrio: Sami smo planski, ubili svojih 1.000 muslimana u Srebrenici, a taj zločin su dogovorili Alija, Klinton i Zapad! (VIDEO)

Između 500 i 1.000 Bošnjaka iz Srebrenice najmanje je ubijeno od sunarodnika tokom proboja ka Tuzli u julu 1995. godine, zato što su postojali spiskovi onih koji „ni po koju cenu ne smeju živi da se dokopaju slobode“, izjavio je jedan od osnivača SDA iz Srebrenice Ibran Mustafić.

ibran- mustafic

On je rekao da je o spiskovima „nepodobnih Bošnjaka“ znalo muslimansko rukovodstvo sa Alijom Izetbegovićem na čelu, a da mu je postojanje ovakvog spiska potvrdilo više desetina ljudi.

„Najmanje 10 puta sam to čuo i od nekadašnjeg načelnika policije Hakije Meholjića. Međutim, ne bi me iznenadilo da slaže da to nije rekao“, naveo je za „Vesti“ Mustafić, koji je dugogodišnji član organizacionog odbora za obilježavanje događaja u Srebrenici.

Prema njegovim riječima, spisak je pravila srebrenička mafija, usko vojno i političko rukovodstvo u Srebrenici, koje je od 1993. godine bilo „gospodar života i smrti“.

„Da sam mogao da sudim Naseru Oriću u Hagu, ja bih mu za zločine nad Srbima presudio najmanje 20 godina zatvora. Ali, za zločine nad sunarodnicima presudio bih mu najmanje 200.000 godina. On je najodgovorniji što je Srebrenica postala najveća mrlja u istoriji čovječanstva. On je i 1993. godine, kada je ova enklava umalo osvojena, pobjegao iz Srebrenice. Pobjegao je i 1995. godine“, rekao je Mustafić.

On je napomenuo da su zločin u Srebrenici dogovorili Izetbegović i tadašnji predsjednik SAD Bil Klinton.

500Ibran Mustafić

„Srebrenica je apsolutno dogovorni genocid između međunarodne zajednice i Alije Izetbegovića, odnosno između Izetbegovića i tadašnjeg predsjednika SAD Bila Klintona. Zato je za mene mnogo veći zločin od onog počinjenog jula 1995. godine bio trenutak kada je u Memorijalni centar zakoračio Bil Klinton. To je bio trenutak kada se zločinac vratio na mjesto zločina“, rekao je Mustafić.

On je istakao i da postoje velike manipulacije imenima žrtava u Srebrenici. „Znam da je na tom spisku otac koji je izgubio sina, s tim što sina uopšte nema među ubijenim ili nestalima. Slično je i sa čovjekom koji je umro u Holandiji, a vodi se u grupi nestalih. Mnogi su se na to odlučivali zato što nisu imali sredstava za život ili uopšte nisu imali radni staž. Drugo, Srebrenica je od 1993. do 1995. godine bila demilitarizovana zona. Pa, otkuda onda toliko boraca invalida“, zapitao je Mustafić.

On smatra da se veoma teško može utvrditi tačan broj ubijenih i nestalih u Srebrenici.

„Veoma teško, zato što je Srebrenica odavno predmet manipulacija, a glavni manipulator je Amor Mašović koji je planirao da na žrtvama Srebrenice živi narednih 500 godina. Međutim, tu su i mnogi drugi iz Izetbegovićevog okruženja koji su još od ljeta 1992. godine krenuli u provođenje projekta po kome je jedino bitno da se prikaže što više bošnjačkih žrtava“, naglasio je Mustafić.

Švedska televizija: Srebrenica nije bila masakr

Ubrzo nakon što je Nerma Jelačić, portparolka Haškog tribunala, oštro kritikovala Švedsku nacionalnu televiziju SVT, zbog toga što je prikazala norveški dokumentarni film o zločinu u Srebrenici 1995. u kojem se navodi da je tadašnji predsednik BiH Alija Izetbegović žrtvovao taj grad da bi podstakao napade na Srbe, iz SVT je stigao oštar odgovor.

Direktorka i glavna urednica Švedske državne televizije Eva Hamilton saopštila je da „sumnja da je autorka pisma iz Tribunala uopšte gledala film na koji se žali“, i izrazila nadu da se „slični primeri lošeg rasuđivanja od strane Tribunala više neće ponavljati“.

Hamilton ističe i da „autorka pisma ne ukazuje na činjenične greške u filmu, ali podrobno iznosi odluke Haškog tribunala prema kojima ono što se dogodilo u Srebrenici predstavlja genocid“, prenosi stokholmski dnevnik Ekspresen.

Organizacija „Istorijski projekat Srebrenica“ je, takođe, osudila pokušaj Haškog tribunala da nameće profesionalne kriterijume medijskim organizacijama i podržala SVT u odbacivanju svakog takvog pokušaja.

„Pokušaj Nerme Jelačić da, pismom od 24. novembra, utiče na uređivačku politiku Švedske državne televizije, gde zahteva da se ubuduće ne prikazuje ništa što nije u skladu sa presudama Tribunala i bez prilike da Tribunal to prethodno prokomentariše, vratio se kao bumerang“, ocenjuje ta organizacija.

U pismu portparolke Haškog tribunala se kaže da su „procesi pred Tribunalom dokazali su, van svake razumne sumnje, da je Srebrenica bila operacija planskog ubijanja i da većina ubijenih nije izgubila život u borbama, već da je reč o masovnoj egzekuciji“.

Srebrenica bila samo oružani sukob?

Dokumentarac norveškog reditelja Ole Fliuma daje drugačiju verziju događaja u Srebrenici, naglašavajući da je to bio sukob dve vojske posle zločina nad Srbima u Kravicama.

Autor tvrdi da se u tom mestu nije desio masakr već legitimni oružani sukob srpskih snaga sa „muslimanskim odmetnicima“ koji su „izvršili pokolj nad srpskom nejači“ u Kravicama.

Prema tvrdnji norveškog reditelja, muslimani su zločinom u Kravicama izazvali opravdani revolt Srba, a broj srebreničkih žrtava nije 8.000, kako se govori u BiH, već maksimum 4.000.

U Norveškoj je emitovan još jedan dokumentarac istog autora, „Sarajevski rikošet“, koji muslimane iz BiH stavlja u negativan kontekst, povezujući ih sa delovanjem Al Kaide. Možete ga pogledati na YouTube-u, a za engleski prevod pritisnite dugme „SS“ u donjem desnom uglu.

„Sarajevski rikošet“ otkriva da su se u BiH trenirali teroristi koji su napali Ameriku 2001. godine i da je Vojska Republike Srpske bombardovala Sarajevo da bi poubijala teroriste u njemu.

Pogledajte video ispod:

 

(Vesti)

 

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …