„ISPLIVALA“ DOKUMENTA KOJA POTVRĐUJU ISTINU O MEDLIN OLBRAJT I SREBRENICI: DOKAZUJU DA JE BOŠNJAČKA „ISTINA“ O SREBRENICI VELIKA OBMANA, FARSA I FALSIFIKAT..

Direktor Instituta za istraživanja srpskih stradanja u 20. veku Milivoje Ivanišević najavio je da će uskoro javnosti predstaviti dokumenta koja, kako navodi, dokazuju i potvrđuju da je bošnjačka istina o Srebrenici velika obmana, farsa i falsifikat, a da su pravi stradalnici na tom području podrinjski Srbi.

On je izjavio Srni da su svi pokušaji srpske strane da Savetu bezbednosti UN predoči srpska stradanja u srednjem Podrinju završili neuspehom, jer su tamo u julu 1993. godine sedeli Medlin Olbrajt i Kofi Anan.

– Od našeg profesora Nikole Moravčevića saznao sam da je, sve što je stizalo u UN o stradanju Srba, njihovim uticajem uklanjano i nikada nijedan dokument nije došao na dnevni red sednice Saveta bezbednosti – rekao je Ivanišević.

On je istakao da je ad akta tako stavljen zvanični dokument Vlade Jugoslavije koji je potpisao Dobrica Ćosić, a koji je sadržao kompletan spisak Srba stradalih u Podrinju 1992. i 1993. godine, dakle mnogo pre stradanja Bošnjaka u tom kraju.

– Dakle, UN su o stradanju Srba obaveštene još 1993. godine od zvaničnog Beograda. Bez reakcije i uvrštavanja na dnevni red. To je sudbina i izveštaja indijskog generala i komandanta Unprofora u BiH Satiša Nabijara u kojem su navedeni mnogi zločini nad Srbima – ukazao je Ivanišević.

On je naglasio da je Vladimir Arsenijević u svojoj knjizi „Svetlosti zapada“ dokumentovano ilustrovao kako se UN odnosio tada prema bošnjačkim žrtvama.

– Sekretar UN u to vreme bio je tunižanski državljanin i kad god je bilo reči o muslimanskim žrtvama uvek su dodavali jednu-dve nule. Tako vam je, umesto pet, ispalo 5.000 silovanih muslimanki. Sve je to predimenzionirano i čista improvizacija – rekao je Ivanišević.

Istina tek za 30 godina

On je ukazao da UN ima dokumente na koje je stavljen embargo i koji će za 30 godina biti otvoreni. – A, kada se otvori videće se da sve što su muslimani radili bila jedna obična farsa i obmana, a da je Srebrenica najveća manipulacija – rekao je Ivanišević.

On je kategoričan u tvrdnji da u Srebrenici u julu 1995. godine nije bilo civilnih žrtava, a da je zvaničan broj stradalih fikcija.

– Srpski vojnici koji su tada boravili na tom području bili su vitezovi – verujte mi. Oni su prošli kroz sela u kojim su živele porodice ubica njihove dece i roditelja i niko se nikom nije osvetio. Bio sam prisutan kada je jedan mladić – Srbin pričao kako je u dvorištu jednog muslimana video svoj nameštaj i stvari svoje stradale dece i koji je rekao da mu nije do osvete, već da će tražiti stvari nazad – rekao je Ivanišević.

Mit o Srebrenici

Ivanišević je ubeđen da je mit o Srebrenici 1995. godine produkt toga što su muslimani očekivali pokolj i veliku srpsku osvetu za ono što su oni Srbima uradili 1992. godine i kasnije.

– Kada je osveta izostala, kada Srbi nikoga nisu ubili od bošnjačkih civila oni su, ipak, krenuli sa obmanama. To su zajedno sa Haškim tribunalom nametnuli svetu kao istinu, a velika greška naših vlasti je što se nisu posvetili analizi dokumenta koje smo imali – rekao je Ivanišević.

(Mediji)

 • Gorski Vuk

  Bog zna on će da im sudi

  • Lela

   Da Vam VIŠE tog Boga …
   Kad tvrdite,da postoji,što dozvoljava ZLO nad NEVINIMA ? !
   AKO POSTOJI ( a ja sa ZDRAVIM mozgom to negiram ),onda je i on – ZAO i to VIŠE od ljudi !

 • almir

  imaju stotine iskustava o tim ‘vitezovima’ samo ih treba saslusati ako se ima hrabrosti i zelje za istinom

 • ismail

  neka toj vjestici na slici alah sudi i dane joj skrati

 • Alexander Dorin

  ‘Srebrenica’ je najveca laz zadnjih decenija.

 • Ljubomir Petkovic

  To je kazna jer Srpski komunisti sa Titom i Ustasama,kao i Milosevic,i svi posle njega su prodali Srbiju i rade za zapad a ne za narod a vi koji se zalite na boga pa nasu generaciju je TITO I udba jurila i pendracima kada smo isli u crkvama a sada je dosao dan naplate
  jer narod koji ne veruje u Boga i oterao kralja sa svoje imovine je osudjen na propast a Hravate koriste gazde sveta da to izvrsavaju isto kao u Ukrajini .A svi nasi pilitcari sada su radili sa Milosevicem evo sta vas ceka prokletsvo na Balkanu sve dok ne vratimo naseg kralja a onda Srbija oopstaje ,ali sa kraljevskom vojskom,Drazinu za otadzbinu,
  zandarmerija i kraljevska garda to nam je zadnja spas .

  • RASPUST, PA … GUSKE U MAGLI

   AKO TEBE KOMUNISTIČKI ALTRUIZAM NIJE USPIO VRATITI HRIŠĆANSKIM VRLINAMA, ONDA TO ZNAČI DA TI GA JE TURČIN, ONO PRAVO ZAĆERO! PO TOME, KAKO SI SE OSOKOLIO BITI PROTIV KOMUNISTIČKOG ALTRUIZMA, A TIME I HRIŠĆANSTVA, TAKO SI SE DANAS NAŠAO I PROTIV SLAVENSTVA, I PROTIV SRPSTVA, I PROTIV ISTINE! JEDNOM RIJEČJU – PROPAST!!!

   • RASPUST, PA … GUSKE U MAGLI

    da budem jasniji, bježao si od one bitne ljudske osobine koja se zove kolektivno, ili po religijskom riječniku – sabornosti! eto, danas tražiš svoj lični spas i bijegom između ta dva pojma – kolektivno i sabornost! kako rekoh – rasulo!!!

 • petrović

  ništa nama srbima ne vredi…. mnogo su jači…a to „vreme će pokazati“ ili „bog/alah će ih kazniti“… zaboravite…. mister $ i gospođa EUR su mnogo jači od bilo kog Boga i sudbine

  • RASPUST, PA … GUSKE U MAGLI

   NIJE TAKO! DOKAZA IMA MNOGO, JEVREJI NPR.!!!

 • Majkica

  UN ne valjaju i treba ih razvaliti.Zatim napraviti nove medjunarodne organizacije , sa karaktrom i moralom koje ce po svetu graditi mir.