Home / SPEKTAR / ISTINA O GENOCIDU KOJU SVI PREĆUTKUJU: U Srebrenici krvnički ubijena 3.262 Srbina

ISTINA O GENOCIDU KOJU SVI PREĆUTKUJU: U Srebrenici krvnički ubijena 3.262 Srbina

srebrenica-muslimani-vojnici-sa-oruzjem-naser-oric
Među žrtvama je bilo čak 1.186 dece, žena i staraca, od kojih je 1.115 ubijeno nožem, sekirom ili tupim predmetom.

Armija BiH pod komandom ratnog zločinca Nasera Orića krvnički je od 1992. do 1995. u okolini Srebrenice pobila 3.262 Srbina

Stravične podatke o genocidu nad Srbima, o kome gotovo niko da ne govori, na jučerašnjoj konferenciji “Stradanje Srba srebreničkog kraja u 20. veku” saopštio je Veljko Đurić Mišina, direktor Muzeja žrtava genocida. On je naglasio da su sve srpske žrtve iz prošlog, ali i prethodnih ratova, popisane u “Knjizi mrtvih Srba Srebrenice”.

Ova publikacija, u kojoj se poimence nabrajaju 3.262 žrtve, predstavlja najtačnije podatke. Većina dosadašnjih popisa nisu bili naučni i stručni, jer vlasti u državama bivše Jugoslavije ne žele da se to razreši – naglasio je Mišina.

Istoričar Nemanja Dević istakao je da su se masovni pokolji Srba tokom devedesetih dešavali u istim selima i na isti bestijalan način kao tokom Drugog svetskog rata.

Kad uporedite podatke, vidite da su ta ista mesta, poput sela Kravice, bila stratišta Srba i tokom 1942. i tokom 1992. Na Duhove 1943. ustaše su izvršile masovni pokolj nad Srbima. Klali su ih sekirama, noževima, rezali su im uši, noseve. U jednom danu je ubijeno 98 civila! Isto to je pola veka kasnije radio i Naser Orić – objasnio je Dević i izneo podatak da je tokom Drugog svetskog rata u srebreničkom kraju ubijeno 2.262 Srba.

Među žrtvama je bilo čak 1.186 dece, žena i staraca, od kojih je 1.115 ubijeno nožem, sekirom ili tupim predmetom.

(Informer)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …