Home / SPEKTAR / KUSTOS MUZEJA IZ TEMIŠVARA, OLGA PUTIN: PUTIN JE POREKLOM SRBIN, NJEGOVI SU SE ODSELILI SA KOSMETA ZA VREME VELIKE SEOBE SRBA 1690.!

KUSTOS MUZEJA IZ TEMIŠVARA, OLGA PUTIN: PUTIN JE POREKLOM SRBIN, NJEGOVI SU SE ODSELILI SA KOSMETA ZA VREME VELIKE SEOBE SRBA 1690.!

Ruski predsednik Vladimir Putin u sebi najverovatnije ima srpske krvi.
putin
Ovo za Kurir tvrdi Olga Putin, dugogodišnji kustos Muzeja srpske pravoslavne crkve u Temišvaru, koja je godinama istraživala korene svog prezimena i tako otkrila da su se Putini odselili s Kosmeta za vreme Velike seobe Srba 1690. godine.

– Dakle, koreni su na Kosovu. Otuda su krenuli. Jedna grana pokušala je preko karpatskih gudura da stigne do Rusije, a dosta ih je ostalo u Transilvaniji. Inače, moj deda se za vreme Prvog svetskog rata priključio Srbima u Rusiji. Iz Potiske, Pomoriške i Podunavske vojne granice u Rusiju se preselilo oko 25.000 Srba, koji su tamo osnovali svoja nova naselja sa zavičajnim imenima. To je trajalo više godina – kaže Olga Putin.

Ona kaže da bi volela da do kraja otkrije poreklo porodice Putin. Ne mogu da stignem do Vladimira Putina jer sam suviše mala. Ali volela bih da ga upitam o poreklu – kaže Olga.

Ona navodi da je do podataka da bi Putin mogao da ima srpske krvi došao i Vlado Mićunović, urednik srpsko-ruskog magazina Naše slovo, koji je u istraživanje krenuo od biografije slavnog srpskog prosvetitelja Dositeja Obradovića.

Naime, Obradović je u detinjstvu bio najbolji drug s Nikolom Nikom Putinom, s kojim je u jednom trenutku pobegao iz Banata u manastir Hopovo. Nakon povratka iz manastira, Niki se gubi svaki trag, pa se veruje da je u jednoj od seoba za Rusiju, preko Karpata, tamo stigao i pustio nove korene. Stoga Mićunović smatra da bi Vladimir Putin mogao biti potomak Nikole Putina.

– Pošto su se srpski Putini tada tamo zaputili, logično se nameće pitanje: nije li sadašnji predsednik Rusije jedan od potomaka Nike Putina – pita Mićunović.

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …