Home / SPEKTAR / OVO JE NAJVEĆA VOJNA SILA IKADA, KOJA JE U SVAKOM TRENUTKU SPREMNA DA MOBILIŠE 800 MILIONA VOJNIKA- 5 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE SVAKI RAT PROTIV NJIH OSUĐEN NA PROPAST!

OVO JE NAJVEĆA VOJNA SILA IKADA, KOJA JE U SVAKOM TRENUTKU SPREMNA DA MOBILIŠE 800 MILIONA VOJNIKA- 5 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE SVAKI RAT PROTIV NJIH OSUĐEN NA PROPAST!

Postoji pet razloga zbog kojih je svaki rat protiv Kine osuđen na propast.

kina vojska2

Prvo, Kina ima milijardu i 350 miliona stanovnika, što je dvostruko više nego što zajedno imaju ostale dve supersile – Amerika i Rusija. U slučaju ozbiljnog konflikta, Peking može mobilisati 749.610.775 ljudi, i muškaraca i žena.

Drugo, nekoliko stotina miliona rezervista ima jedan jedini zadatak u slučaju rata: da se predaju neprijatelju.Genijalnost ovog plana teško je opisiva: prvo, ne postoji država koja može prehraniti ovoliko ljudi, a da ne bankrotira.

Takođe, ne postoji država koja jednostavno može pobiti toliko ljudi ako nema čime da ih hrani.Treće, okupirati u današnje vreme zemlju koja zauzima ogromnu površinu gotovo je nemoguće.

Čak ni najmoćnija svetska sila, Sjedinjene Države, ne mogu pokoriti mnogo manje zemlje od Kine, kao što su Afganistan i Irak.

Četvrto, Peking mnogo ulaže u razvoj oružanih snaga. Ne samo što Kina ima sopstveno vrhunsko naoružanje, nego kupuju i strano. Njihova mornarica poprima oblik ofanzivne sile i razvija flote nosača aviona.

kina- vojnici- vojska

Peto, Kina je druga ekonomija sveta i ubrzano napreduje prema preuzimanju vodeće pozicije od Amerike.

Ovo je bitno što se tiče rata jer od snage ekonomije zavisi da li zemlja može izdržati sukob i proizvesti dovoljnu količinu opreme koja je potrebna za vojsku.

(Pravda/balkanbreakingnews.com)

Check Also

Šešelj otkrio: Ako se Tramp i Putin dogovore, ovo će se dogoditi sa Republikom Srpskom, Crnom Gorom, Krajinom i Makedonijom…(VIDEO)

Šešelj izjavio da više od pola Srbije ne želi u EU. Vlast uništava privredu i …