Home / SRBIJA / Bivši predsednik Srbije zapretio Vladi Srbije novim 5. oktobrom!

Bivši predsednik Srbije zapretio Vladi Srbije novim 5. oktobrom!

 

tadic 5

Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić, verovali ili ne, zapretio je premijeru Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije novim 5. oktobrom!

Tadić je u intervjuu nedeljniku “Njuzvik” aktuelnu vlast uporedio s vladavinom Slobodana Miloševića, uz opasku da što bude više ličila na tu vladavinu, to će opozicija morati snažnije da je ruši.

Pošto imamo opoziciono iskustvo iz devedesetih godina, moraćemo da primenjujemo te metode onoliko koliko se sadašnja vlast bude ponašala kao vlast iz devedesetih – doslovce je izjavio Tadić.

Ova pretnja revolucijom, međutim, nije mnogo potresla naprednjake, dok politički analitičari smatraju da je reč o marketingu, a ne realnoj političkoj snazi.

Šef SNS u Skupštini Zoran Babić ističe da je Tadić tokom svoje vlasti uništio zemlju i narod.

– Znam da bi voleo da se vrati u devedesete, jer je pod njegovom vlašću, kroz pljačku države i kriminalnu privatizaciju Srbija unazađena nekoliko decenija, a više od 400.000 ljudi ostalo bez posla – poručuje Babić.

Analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da je Tadićeva izjava marketinški trik kojim šef SDS pokušava da aktivira birače koji su ga 2012. godine kaznili na izborima.

– Poređenje ove vlasti s Miloševićevim vremenom potpuno je neprimereno i nema veze s činjenicama. To je pokušaj da kroz dramatizaciju dopre do birača, pre svih onih koji apstiniraju od 2012. godine. Želi da izazove revolt i tako ih motiviše – zaključuje Stanković.

(Informer)

Check Also

Žena Žike Todorovića otkrila detalje stravične tragedije: Sin nam se nije otrovao

Ana Todorović, supruga Srđana Todorovića je očajna, na lekovima, i obamrla od tuge posle smrti …