Home / SRBIJA / OPASNA „IGRA GUŠENJA“ STIGLA U SRPSKE ŠKOLE: Deca dave jedna drugu, pa padaju u nesvest! (VIDEO)

OPASNA „IGRA GUŠENJA“ STIGLA U SRPSKE ŠKOLE: Deca dave jedna drugu, pa padaju u nesvest! (VIDEO)

500
Među osnovcima u Srbiji sve je popularnija “igra davljenja” čiji je cilj da jedno dete guši drugo sve dok ga ne onesvesti. Bizarna igra stigla je u Srbiju preko Francuske, a na društvenim mrežama objavljeni su i video snimci ove smrtonosne zabave.

Doktorka Nevenka Dimitrijević ističe da je nova igrica već neko vreme prisutna u Srbiji:

– Radim sa decom, i upoznata sam sa onim što rade, pa sam tako sasvim slučajno saznala i za tu “igru davljenja” koja se igra za vreme odmora ili posle škole. Poenta je da se neko davi sve do padanja u nesvest, posle čega se prelazi na drugog učenika. Da sve bude gore, sve se snima telefonima i postavlja na društvene mreže – ističe dr Dimitrijević i dodaje da dete kada se onesvesti potrebno ga je postaviti u horizontalni položaj da ne bi došlo do smrti, piše Informer.

Predsednica udruženja “Roditelj” Dragana Ćorić kaže da se ova pošast pojavila među decom u Srbiji pre godinu dana, a da se sada vratila i ozbiljno raširila.

– Situacija je ozbiljna i deca moraju da nauče da lajkovi, komentari i popularnost na društvenim mrežama nisu vredni njihovog života, veliku ulogu imaju i roditelji koji moraju da znaju šta im deca rade u slobodno vreme -ističe Ćorićeva.

U igri učestvuju tri osobe, jedna davi drugu, a treća snima. U Francuskoj je od nezdrave igre do sada umrlo 60-oro dece.

Pogledajte video:


(Telegraf)

Check Also

Žena Žike Todorovića otkrila detalje stravične tragedije: Sin nam se nije otrovao

Ana Todorović, supruga Srđana Todorovića je očajna, na lekovima, i obamrla od tuge posle smrti …