OTKRIVEN ŠOKANTAN PODATAK- NIKO NE ZNA ŠTA SE DOGODILO, ILI SE KRIJE: Jorgovanka Tabaković izjavila da je nestalo 45 tona srpskog zlata pohranjenog u Bazelu!

tabakovicKako je istakla guverner NBS Jorgovanka Tabaković rezerve u zlatu iznose 18,3 tone

Od ukupnih zlatnih rezervi 1,01 tona se nalazi u Bazelu, a ostatak u Trezoru NBS, rekla je Jorgovanka Tabaković, između ostalog na prezentaciji avgustovskog Izveštaja o inflaciji u zgradi NBS.

Prema njenim rečima, pitanjem kako je od 46 tona zlata pohranjenih u Bazelu ostala samo jedna tona, još dugo će se baviti nadležni ljudi u Srbiji.

Neto devizne rezerve NBS povećane su od početka 2015. za 85 miliona evra, po osnovu intervencija centralne banke na međubankarskom deviznom tržištu.

Kako je istakla guverner NBS Jorgovanka Tabaković rezerve u zlatu iznose 18,3 tone, a na pitanje da li je NBS intervencijama na međubankarskom deviznom tržištu uticala na smanjenje prometa deviza, Tabaković je istakla da takva konstatacija ne stoji, i da je prosečni mesečni promet na tom tržištu iznosio oko 590 miliona evra od početka ove godine.

– Svaka naša reakcija je dobro odmerena i ima jedini cilj – da održimo finansijsku stabilnost i stabilnost deviznog kursa dinara, kao i da povratimo poverenje koje je vrlo poljuljano na finansijskim režištima – naglasila je Tabaković dodajući da je uloga centralne banke, između ostalog, i to da prati trgovanje na međubankarskom deviznom tržištu, kako se na njemu ne bi pojavili finansijski derivati koji bi, kako je rekla, „zagadili“ to tržište.

(Telegraf.rs)

 • 69bobo

  kod masona

 • Srecnik

  Boze sacuvaj ovaj napaceni narod,i Srbiju.Nema frke, pa to je samo 45 tona Boze,pa nadoknadicemo,necemo zbog toga valjda dizati tenzije i uznemiravati narod.

 • Kalimero

  Koliko smo to mi u Srbiji koje kakvog novca i zlata imali a većina nas je u bedi živela u pauzama između raznih ratova?Koliko je puta već objavljeno kako su proneverene i otete mnoge milijarde raznih novaca,ispašće da smo bili najbogatiji narod na svetu.

 • ismail

  kako se ne zna ? imali danas nesto da se ne zna ? kako bas srpsko zlato ? zasto se ne udara na zvona o tome ?