Home / SRBIJA / OVO JE SIMBOL DEMONSTRACIJA PROTIV VUČIĆA: Nećete verovati ko ga je smislio! (VIDEO)

OVO JE SIMBOL DEMONSTRACIJA PROTIV VUČIĆA: Nećete verovati ko ga je smislio! (VIDEO)

502
Zaštitni znak demonstracija koje traju u više gradova u Srbiji protiv režima Aleksandra Vučića je precrtani krug u kome se nalazi silueta srpskog premijera sa karakterističnim položajem ruku.

Ovaj simbol koji bi se mogao uporediti sa saobraćajnim znakom koji govori “zabranjen Vučić” može se videti na svim skupovima od Novog Sada, do Pančeva, Beograd, Čačka i Niša.

Ono što demonstranti koji ga nose verovatno ne znaju, da je autor ovog simbola lider Obraza Mladen Obradović a da je taj simbol prvi put korišćen na skupu “Protest protiv izdaje i poniženja” koji je organizovan 6. oktobra 2015. godine.

Obradović, koji se inače profesionalno bavi grafičkim dizajnom, ispričao je kako je taj simbol nastao.

– Moja osnovna ideja bila je da se napravi lako prepoznatljivo rešenje koje će na prvi pogled moći da pošalje jasnu poruku. Silueta Vučića sa njegovim čuvenim spojenim prstima je nešto što istovremeno izaziva smeh ali i ukazuje na opasnost. Crna boja siluete simboliše mrak u kome se Srbija danas nalazi – kaže on.

Obradović je prokomentarisao i spekulacije da iza protesta stoje zapadne službe i Soroš.

– Najopasniji agentzapada i najveći soroševac u Srbiji je Aleksandar Vučić. Vučić je počinio izdaju Kosova i Metohije potpisivanjem Briselskog sporazuma, sklapa sporazume sa NATO, organizuje gej parade a podržava ga i Sonja Liht koja je direktor Soroševog fonda u Srbiji.

Zbog svega toga ne mislim da iza protesta protiv Vučića stoje zapadne službe i Soroš. Narodno nezadovoljstvo je očigledno i opravdano – objašnjava Obradović.

Lider Obraza kaže da ipak treba biti oprezan jer i Vučićevi ideološki istomišljenici pokušavaju da se zamaskiraju iza borbe protiv njega.

– Zabrinut sam zbog toga što na temi borbe protiv diktature sada parazitiraju Vučićevi ideološki istomišljenici iz redova tzv. liberalno-građanske opcije koji bi isto kao i Vučić Srbiju uveli u EU i NATO i odrekli se Kosova, Republike Srpske i Crne Gore – rekao je on.

Obradović je dodao da nema ništa protiv što je simbol koji napravio koristi na protestu.

– Ne smeta mi ako taj simbol koriste obični građani koji su protiv Vučića a patriotski su opredeljeni a takvih je u Srbiji mnogo – zaključuje on.

Pogledajte video:


(Pravda)

Check Also

Žena Žike Todorovića otkrila detalje stravične tragedije: Sin nam se nije otrovao

Ana Todorović, supruga Srđana Todorovića je očajna, na lekovima, i obamrla od tuge posle smrti …