Home / SRBIJA / Pao jedan od najvećih narko dilera na Balkanu!

Pao jedan od najvećih narko dilera na Balkanu!

Nakon višemesečnog operativnog rada uspešno je sprovedena zajednička akcija novosadske kriminalističke policije i Uprave carine na čelu sa direktorom Miroslavom Tomićem u kojoj je zaplenjeno preko 6 kilograma heroina i tom prilikom uhapšene dve osobe..

zatvor

Na području Vršca, u blizini graničnog prelaza Vatin, inspektori novosadske kriminalističke policije u saradnji sa carinicima na graničnom prelazu Vatin zaustavili su putničko vozilo „opel astra karavan“, smederevskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Trajko Stanimirović (63) iz Vranja.

– Pregledom vozila koji su izvršili iskusni carinici otkriven je profesionalno izgrađen bunker u gepeku vozila, gde je pronađeno 12 paketa heroina, omotoano celofanom, odnosno 6.107 grama heroina – kaže izvor Kurira, dodajući da je ova droga bila namenjena narko tržištu u Rumuniji.

Istovremeno je danas u Novom Sadu, u jednom kafiću na novosadskom Novom naselju uhapšen Đuro Dragović (60) iz Veternika, jedan od najvećih narko dilera na balkanu.

– Utvrđeno je da je on organizovao kriminanu grupu i vršio krijumčarenje opojne droge iz Velikog Trnovca do Temišvara.

Đuro je inače, 2004.godine hapšen u Novom Sadu u akciji koju su tada izveli inspektori novosadske kriminalističke policije u saradnji sa BIA-om i tom prilikom uhapšeno je još pet članova organizovane kriminalne grupe i zaplenjeno rekordnih 62,2 kilograma heroina

Kako dalje saznajemo Đuro Dragović je zbog ovog organizovanog krijumčarenja narkotika odležao desetogodišnju kaznu zatvora, i na slobodi se našao u julu mesecu ove godine.

– Znači, za svega nepunih četiri meseca opet je oformio krijumčarske kanale. Inače akcija na suzbijanju međunarodnog krijumčarenja droge još uvek je u toku – dodaje naš izvor.

Obojici je određeno zadržavanje, do 48 sati, a Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, biće dovedeni, uz krivičnu prijavu koja ih tereti za neovlašćeno stavljanje u promet opojnih droga.

(Slađana Stojanović, Kurir)

Check Also

Žena Žike Todorovića otkrila detalje stravične tragedije: Sin nam se nije otrovao

Ana Todorović, supruga Srđana Todorovića je očajna, na lekovima, i obamrla od tuge posle smrti …