Home / SRBIJA / Smrtonosna droga stigla na Balkan- pala prva žrtva u Hrvatskoj! Crna mamba preti Srbiji! (VIDEO)

Smrtonosna droga stigla na Balkan- pala prva žrtva u Hrvatskoj! Crna mamba preti Srbiji! (VIDEO)

narkomani- droga

Sintetička marihuana nazvana spajs, K2 ili “crna mamba” već je stigla u naš region – u Hrvatskoj je zbog korišćenja spajsa jedna osoba umrla, piše Sputnjik.

Ova droga se proteklih meseci pojavila na ulicama Londona, Mančestera i ostalih britanskih gradova. Posledice uživanja ovog opijata su fatalne. Britanski mediji izveštavaju da se ljudi koji ga konzumiraju pretvaraju u “zombije”.

Stručnjaci opisuju da spajs izaziva fizičku zavisnost poput heroina i psihološku zavisnost poput kreka. Radi se o mešavini različitog bilja i jakih hemikalija, a pojavila se i nova vrsta koja je toliko jaka da proizvodi zastrašujući učinak: korisnici nakon nekoliko sekundi zapadnu u katatoničko stanje, a prepoznaju se po upalim obrazima i bledim licima s ranicama.

To je loša, nekvalitetna supstanca koja hara tržištem i koju najčešće koriste oni najsiromašniji, a najviše tinejdžeri. Zbog lošeg sastava najčešće “udara” na nervni sistem, izaziva dezorijentisanost, smanjuje osećaj gladi, prouzrokuje agresivnost, a prilikom uzimanja većih doza može dovesti i do smrti.

Prema stručnjacima, “crna mamba” nakon konzumiranja izaziva takvu agresiju, da onaj ko je koristi u napadu besa ostaje bez ikakve kontrole i može da ubije drugog čoveka, a u to su se uverili i u Sloveniji, gde se ova droga svojevremeno pojavila na ulicama Maribora, Celja i Novog Mesta.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

Žena Žike Todorovića otkrila detalje stravične tragedije: Sin nam se nije otrovao

Ana Todorović, supruga Srđana Todorovića je očajna, na lekovima, i obamrla od tuge posle smrti …