Home / SRBIJA / ŠTA OČEKUJE SRBIJU: Dolazi zima najčudnija do sada..

ŠTA OČEKUJE SRBIJU: Dolazi zima najčudnija do sada..

vreme
U narednom periodu Srbiju očekuje blagi pad temperature, a ova zima će biti dosta čudnija od prethodnih. Tu su i saveti kako da što lakše prebrodite ovaj vremenski period.

Prema mišljenju svetskih meteorologa, ova zima će biti toplija nego inače, ipak svi se nadaju da će biti prijatna.

Meteorolozi tvrde da će biti nešto toplija, ali da će biti i više padavina.

Kao što možemo da primetimo, vreme se dosta menja.

Jesen je toplija, leta hladnija, sve je nekako drugačije, tako da ne treba da nas čude određene promene.

Zima će biti toplija nego inače, ali to ne znači da će u nekim periodima biti hladna, čak ćemo osetiti i “debeli minus”.

Zato se oblačite onako odgovara tom periodu i vremenskoj prognozi na dnevnoj bazi, odnosno slojevito, jer je to najbolji način da “preživite dan”.

Temperatura za Novi Sad i okolinu za ovaj period godine biće prilično ujednačena.

Prema prognozama meteorologa sneg u Novom Sadu očekuje se u petak 1. decembra i subotu 2. decembra.

Temperature će u narednom periodu varirati, sutra će biti do 11 stepeni, zatim sledi pad, a za vikend se očekuje blagi minus.

Temperature u Nišu i okolini za ovaj period godine su iznad proseka. Prema prognozama meteorologa sneg u Nišu očekuje se u petak 1. decembra i subotu 2. decembra, a najniža temperatura, prema mišljenju stručnjaka, biće -6 narednog petka.

Beograd i njegovu okolinu u narednom periodu ne očekuju velike temperaturne amplitude. Prosečne dnevne temperature u Beogradu će se u narednom periodu spuštati ka nuli, a sneg se očekuje u nedelju kada će dnevna temperatura iznositi od 2 do -2 stepena, ali već sutradan se očekuje razvedravanje, a prosečna temperatura će ostati ista.

Srednja minimalna temperatura vazduha u decembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će u proseku biti viša za oko 0,9 u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 1,1.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,8 u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 6,4.

Mesečna količina padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 1 milimetra u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini decembarska količina padavina iznosiće oko 52 milimetara.

Hronično obolelim osobama i meteoropatama se savetuje opreznost usled nepovoljne biometeorološke situacije. Naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici.

 

U oblastima sa Košavom izvesne tegobe mogu imati nervno labilne osobe. Mogući su glavobolja, razdražljivost i poremećaj sna. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

Check Also

Žena Žike Todorovića otkrila detalje stravične tragedije: Sin nam se nije otrovao

Ana Todorović, supruga Srđana Todorovića je očajna, na lekovima, i obamrla od tuge posle smrti …