Nemački ambasador u Prištini izazvao nevericu Albanaca!

Izjava nemačkog ambasadora u Prištini Pitera Blomajera da će Kosovo ostati nedefinisanog statusa dok ga ne priznaju Srbija i Rusija, izazvala nevericu na Kosovu.

Nemački ambasador u Prištini Piter Blomajer poručio je Albancima da je status Kosova i dalje nedefinisan i da će takav biti sve dok ga ne priznaju Srbija i Rusija, prenosi „Pravda“.

U intervjuu za veb televiziju „Zeri“ Blomajer je rekao da EU za sada neće tražiti od Srbije da prizna samoproklamovanu nezavisnost Kosova.

„Status Kosova je još uvek nedefinisan, ne ako pogledate iz nemačke pozicije, jer ova zemlja je već priznala Kosovo, ali ne treba negirati realnost da nezavisnost Kosova nije prepoznala ni Srbija ni Rusija. Za sada od Srbije neće biti ni traženo da prizna Kosovo“, rekao je Blomajer.

Blomajer je jasno poručio Albancima da je konačni status južne srpske pokrajine još uvijek nedefinisan uprkos priznanju nezavisnosti od strane većine zemalja EU. Prema njegovim rečima, ovo pitanje treba da se reši u nekom kasnijem trenutku.

Ovakva izjava Blomajera izazvala je nevericu u albanskim političkim krugovima.

Close
Podržite nas
Lajkujte našu FB stranicu!