Home / TEMA DANA / AMFILOHIJE: MILO PRAVI SATANSKU CRKVU! KNEŽEVIĆ U SKUPŠTINI CRNE GORE: SAOPŠTAVAM DA ĆE IĆI GLAVA ZA GLAVU

AMFILOHIJE: MILO PRAVI SATANSKU CRKVU! KNEŽEVIĆ U SKUPŠTINI CRNE GORE: SAOPŠTAVAM DA ĆE IĆI GLAVA ZA GLAVU

“Predsjednik Crne Gore propovjeda satansku Crkvu i hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu”, poručio je danas Njegovo visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije, podsjetivši da bezbožnici koji se odriču ćivota Svetoga Petra Cetinjskoga i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vjekove, hoće da stvaraju svoje satanske crkve.

Vladika je na praznik Pravednog Jova, prenosa moštiju Svetoga Save i Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca, čija je ikona prvi put unijeta na današnji dan u ovaj sveti hram, služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Cetinjskom manastiru a nakon toga prerezao slavski kolač.

Istakao je da vlast danas ponovo skreće na bezbožni, satanski, antibožji, antihristovski put, antipetrovski, antisvetosavski, antipetronjegoševski put, ali da je svetinja moćna i neprolazna te da “Pitagori i Epikuri grabe iskru nebu božanstvenu i sele je u skotsko mrtvilo” (Luča Mikrokozma):

“To je ono što radi danas vlast u Crnoj Gori, seli Crnu Goru u skotsko mrtvilo, ništavilo, i u isto vrijeme temelji budućnost Crne Gore na bogoubilaštvu i bratoubilaštvu, na onome što je urađeno ovdje u vrijeme i poslije Drugoga svjetskoga rata. Na tome temeljiti budućnost Crne Gore to može samo neko ko je izgubio pamet, ko je satanizovan.”

Pojasnio je da je satana nadahnuo i bezbožnike u Hristovo vrijeme da ubiju Isusa, ne shvatajući da On nije običan čovjek koji se ubija već nosilac vječnoga života, savršeni Bog. I sila koju nosi u sebe je vječna i neprolazna, ona je vaksrsla. I sila tog vaskrsenja je ugrađena u sveukupnu tvorevinu, u ljudsko biće, ugrađena je u Hrista raspetoga i vaskrsloga, i ona je ona na kojoj počiva sudbina ovoga svijeta i svega onoga na zemlji što se događa.

“Zato mi proslavljamo Hrista vaskrsloga, odričući se satane”, rekao je vladika i objasnio da se na Svetom krštenju upravo odričemo satane. Podsjetio je na strašne riječi koje se izgovaraju na krštenju: – Odričeš li se satane i svih dela njegovih …? – Odričem se!  – Jesi li se odrekao satane? – Pljuni na njega!

“To je ono što se nastavlja u Crkvi Božijoj kroz vjekove i danas, odricanje od satane i satanskih djela, pljuvanje na demonsko i odricanje od smrti i prolaznosti, i hođenje putem koji vodi u Život vječni i pijenje vode sa izvora života vječnoga.”

Naglasio je da oni koji danas upravljaju sudbinom ovog naroda nastavljaju bezbožni, satanski put gonitelja Hristovih, put Pilata, put ondašnjih Jevreja koji su razapeli Hrista, put bezbožnika koji su utamničili Lovćenskog Tajnovidca.

“Oni tim putem hode odričući se puta kojim je krenuo ovaj narod i prostor još apostolskih vremena pa nastavio do i posle Sv. Save, i nastavio Svetim Petrom Cetinjskim Čudotvorcem i Petrom Lovćenskim Tajnovidcem. Odričući se toga puta koji vodi u život vječni, kao i ćivota Sv. Petra Cetinjskoga, i pljujuću u suštini na Svetoga Petra Lovćenskog Tajnovidca, niko od njih, pa ni predsjednik Crne Gore, praktično do danas, nije došao u ove dane da uzme blagoslov od Svetoga Petra Cetinjskoga jer on za njih ne predstavlja ništa.”

Dalje je istakao da predsjednik hoće Crnu Goru da ponovo povode bespućem, vraćajući se Pitagori i Epikuru koji grabe “iskru božansku u skotsko je seleći mrtvilo”, hodeći putem koji vodi u smrt i prolaznost, ništavilo.

“Međutim, taj put koji vodi u život vječni i oni koji su putevoditelji toga puta od vremena mnogostradalnoga Jova preko svih proroka do Hrista Gospoda, koji je taj put istina i život, i svih svetih ljudi koji su se saraspinjali Hristu kroz vjekove, ali zato i bili svjedoci Njegovoga čudesnoga vaskrsenja, taj put je jedini pravi istinski put Crkve Božije – Crkve Hristove.”

Mitropolit Amfilohije je izrazio nadu da će doći vrijeme da se Sv. Petar Lovćenski Tajnovidac izvadi iz tamnice Franje Josifa i njegovoga kaplara, koji su, svako u svoje vrijeme, srušili crkvu na Lovćenu i oskrnavili kosti ovog Božijeg ugodnika.

“I danas u ovo naše vrijeme ovdje se nastavlja to djelo Franje Josifa i njegovoga kaplara. I taj put kojim su oni hodili se proglašava za put Crne Gore a to nije put već bespuće. To je satanski, demonski put koji razara i otuđuje ljude i narod od onoga puta koji vodi u život vječni. To je put smrti, put ništavila.”

Mitropolit je položio nadu u Gospoda da će se sadašnja crnogorska vlast, koja se zaklinje, i ovih dana se ponovo zaklela, u te vrijednosti Franje Josifa i njegovoga kaplara, vratiti putu Svetoga Petra Cetinjskoga Čudotvorca i Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca, koji je jedini istinski put koji vodi u život vječni, i napaja ljude životom i vodom vječnom.

“Istinska, prava Evropa nije Franja Josif, ni Napoleon, ni Hitler i njihovi duhovni i moralni naslednici, nego Evropa apostola Petra i Pavla, to je put svetih velikih episkopa rimskih Klimenta i Grigorija Dvojeslova, Benedikta Nurskijskoga, Sv. Franje Asiškoga, Evropa Šekspira i Dantea. To je Evropa, istinska, prava, to su evropske vrijednosti.”

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević je kazao da su njegove kolege Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Predrag Bulatović i Slaven Radunović sinoć bili kod mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i saopštili mu da uprkos „farisejima i lažnim patriotama“, neće odustati od obećanja koje su dali na Trojčindanskom saboru.

„Zbog toga dobijamo prijetnje, kao što sam ja dobio prijetnju da se priprema atentat na mene. Već pet dana niko od nadležnih institucija me nije pozvao na informativni razgovor da sasluša moja saznanja…“, rekao je Knežević u Skupštini.

Ističući da mu ne treba zaštita, kazao je da su odlučili da se brane kao porodica, kao bratstvo i da će na svaki način odgovoriti političkim nalogodavcima nauma, obračuna sa političkim liderima srpskog naroda u Crnoj Gori:

„Saopštavam da će ići glava za glavu“.

(Mediji)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …