Home / TEMA DANA / Bivši američki savetnik: Putin igra pogrešnu igru- ne bi trebalo da bude u defanzivi pred propalim vašingtonskim ološem u zlo ogrezlim…

Bivši američki savetnik: Putin igra pogrešnu igru- ne bi trebalo da bude u defanzivi pred propalim vašingtonskim ološem u zlo ogrezlim…

Neki američki idiot od pilota je oborio sirijskog lovca koji je napadao položaje Islamske države, čime je potvrđeno da Vašington ne da se ne bori, nego štiti Islamsku državu, svoju agenturu koju su Obama i Hilari poslali u Siriju da zbaci sirijsku vladu.

 

Roberts

General Majkl Flin je u jednom TV intervjuu otkrio da su Obama i Hilari, i pored njegovog prigovora, kao direktora Obaveštajne agencije Ministarstva odbrane SAD, „namerno odlučili“ da Islamsku državu pošalju u Siriju.

Pretvaranje Vašingtona da se bori protiv Islamske države je izgovor za učešće Vašingtona u sirijskom sukobu. Rusija i Iran su u Siriji legalno, pozvala ih je legalna vlast. Amerikanci se u Siriji nalaze nepozvani, kao ratni zločinci. Po međunarodnom pravu, istom međunarodnom pravu koje propisuju sami Amerikanci, pokrenuti agresiju na zemlju koja te ničim nije ugrozila je – ratni zločin.

Dakle, da bi bio u Siriji, Vašington mora da se pretvara da se „bori protiv terorizma“, a ne da ga podržava, kao što čini. Ova laž je više puta demaskirana, ali sada je i jedan američki pilot dokazao da su SAD u Siriji prisutne da bi mogle da pružaju podršku svom agentu, Islamskoj državi.

Čak ni prestitutka Megin Keli više ne priča da iskreno veruje da se Vašington bori protiv Islamske države.

Rusi, Sirijci i Iranci to znaju od početka. Međutim, vesti njihovih državnih agencija nemaju „prolaz“ kod zapadnih prestitutki i korporativnih medija, tako da je laž Vašingtona o „borbi protiv Islamske države“ opstojavala sve dok je idiot od američkog pilota nije skinuo zajedno s sirijskim lovcem i njegovim pilotom.

Ali Vašington će i dalje lagati. Bestidno. Bestidno laganje je jedina stvar u kojoj je Vašington dobar. Lagaće da nije američki idiot, nego „lovac koalicije“, tj. neko drugi na američkom F-18, oborio sirijski avion.

Nismo to bili mi. Ili će tvrditi da je oboreni sirijski avion pre toga izveo napad na žene i decu, sklonište za transrodne osobe i porodilište za žene što su ih silovale Asadove „brutalne trupe“. Još jedan ratni zločin Vašingtona će biti spinovan u junačku odbranu nevinih žrtava – po grupama, po potrebi.

Ali ostaje pitanje da li je zaista američki idiot od pilota učinio što je učinio jer je umislio da je „top gan“, ili je to bila smišljena provokacija nekontrolisanog dela vojno-bezbednosnog kompleksa da se započne sukob između SAD i Rusije i tako zatre svaka mogućnost da Tramp počne da ublažava sada izuzetno napete odnose s Rusijom. Jer u pitanju je 1,1 bilion dolara budžeta za odbranu i bezbednost iz džepa američkih poreskih obveznika.

Mi ne znamo da li je pilot postupio na svoju ruku ili po naređenju.
Ali znamo da, šta god bilo, kod Rusa nije dobro primljeno. Ministarstvo odbrane RF je danas (19. juna – prim. prev.) saopštilo da žali zbog odluke „američke komande, jer predstavlja namerno kršenje američkih obaveza po osnovu memoranduma o izbegavanju incidenata i bezbednosti avio-letova tokom operacija u Siriji, potpisanog 20. oktobra 2015.“

Vašington opet prekršio sporazum!?

Koliko to sporazuma sa Rusijom Vašington treba da prekrši pre no što Rusi shvate da je potpisivanje sporazuma sa Vašingtonom besmisleno? Hoće li se Rusi jednom dozvati pameti? Američki Indijanci nisu nikada. Amerikanci nemaju narodne poslovice, ali lepo kaže jedan natpis na majici: „Naravno da možeš verovati američkim vlastima. Pitaj Indijance.“

Ali možda su Rusi najzad shvatili da je svaki sporazum sa Vašingtonom u najboljem slučaju bezvredan, ako već nije smrtna presuda. Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je Rusija zaustavila sve interakcije sa SAD u okviru Memoranduma o prevenciji incidenata na nebu iznad Sirije.

Osim toga, rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da će ruska protivraketne odbrana presretati svaki avion u oblasti dejstava ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga u Siriji, tj. „u oblastima gde ruski avioni obavljaju borbene zadatke na nebu iznad Sirije, svaki leteći objekat, uključujući mlazne avione i bespilotne letelice međunarodne koalicije koje otkrije zapadno od reke Eufrat, biće praćeni od ruske vazdušne i kopnene odbrane kao vazdušni ciljevi“.

Drugim rečima, po ruski, Rusija je proglasila zonu zabrane letenja iznad svih oblasti u Siriji u kojima dejstvuju ruske i sirijske oružane snage. Svaki uljez u tim oblastima će biti skinut s neba. Bez obzira bio američki, izraelski, čiji god, ima da ga nema.

Pošto Rusija, a ne Vašington, ima vazdušnu premoć u Siriji, potrebno je da samo jednom američkom pilotu nastrada guzica pa da moroni iz Vašingtona budu primorani ili na povlačenje, ili da naprave grešku. A s obzirom na već dokazanu glupost i oholost, Vašington će pogrešiti.

Jer u Vašingtonu ne postoji intelligence (u doslovnom, ali i značenju obaveštajna delatnost – prim. prev.). Samo arogancija i oholost. U Vašingtonu provedoh četvrt veka, sa najtupljim svetom na kugli zemaljskoj.

Očekujem da će pobediti Rusija, jer inteligentno rukovodstvo ima Rusija, a ne Vašington.

Iako mislim – možda pogrešno, niko ne zna sve – da je Rusija kriva što se sirijska kriza razvila do ove mere. Rusija i Sirija bi odavno pobedile da Rusija pobedu nije proglašavla prerano, i povlačila se, da bi morala opet da se vrati, sve zbog večite nade da će postići sporazum s Vašingtonom. U stvari, pokazalo se da je sporazum s Vašintonom ruskom rukovodstvu važniji od pobede u ratu ili bilo čega drugog.

Bez obzira na dokaze za suprotno, rusko rukovodstvo se ubi verujući da je moguće postići sporazum Rusije i Vašingtona o zajedničkoj borbi protiv terorizma. Kakva glupost. Pa terorizam u ruskoj Čečeniji je podstakao Vašington. Izgleda da rusko rukovodstvo ne shvata da nema nezavisnih terorista. Ispada da se rusko rukovodstvo nada da će napraviti savez za borbu protiv terorizma sa zemljom koja terorizam koristi kao oružje protiv Rusije!

Šta misli Rusija, čemu služi plan neokonzervativaca za pokoravanje Sirije i Irana ako ne daljem raspirivanju terorizma u samoj Rusiji?
Putin je obrazovan, jak i sposoban državnik. Možda i jedini izvan Kine. Jasno je da na Zapadu takvog nema, Zapad je, što se državnika tiče, pustinja.

Nema sumnje da je Putin i moralan državnik, da se ratu načelno protivi i da želi najbolje svakoj državi. Međutim, žrtvujući prednost – svaki put kada je ostvari, a zarad besmislice kakva je sporazum s Vašingtonom – uspeva jedino u tome da Vašington uveri da je slab, da je samo još jedan u nizu „lidera“ koje će Vašington preveslati.

Dakle, „sporazum s Vašingtonom“ je pogrešna računica, računica koja vodi u rat. Putinu bi bilo mnogo bolje da se mane rukavica i nedvosmisleno kaže: „Ako ‘oćete rat, imaćete ga za pola sata.“ I Rusija bi, odmah, bila shvaćena ozbiljno.

Putin je državnik kojem se divim. Ali i on igra pogrešnu igru. Umesto što samo parira agresiji Vašingtona, on sam bi trebalo da bude agresivniji, primoravajući Evropu i Vašington da dođu njemu na noge i traže rešenje.

Putin, vođa slobodnog sveta, ne bi trebalo da bude u defanzivi pred propalim vašingtonskim ološem u zlo ogrezlim.
Prethodno od istog autora: Pol Krejg Roberts: O prebacivanju krivice za terorizam na Zbignjeva Bžežinskog

Autor: Pol Krejg Roberts
Izvor: Another Step Toward Devastating War – PaulCraigRoberts.org
prevod: Aleksandar Jovanović / Ćirilizovano, na Debian — The Universal Operating System-u

(IZVOR: ĆIRILIZOVANO)

 

Check Also

KURTI SPREMA NOVI NAPAD! VOJSKA SRBIJE SPREMNA DA ZA 48 SATI ZAŠTITI SRBE!

Obaveštajci upozoravaju da će Aljbin Kurti najverovatnije sutra ponovo poslati ROSU na sever Kosova! Naša …