Home / TEMA DANA / BIVŠI ŠEF CIA OTKRIĆEM ŠOKIRAO JAVNOST: Posle Sirije, krećemo na Srbiju, tu će se dogoditi konačni obračun sa Rusima..

BIVŠI ŠEF CIA OTKRIĆEM ŠOKIRAO JAVNOST: Posle Sirije, krećemo na Srbiju, tu će se dogoditi konačni obračun sa Rusima..

Kandidat za državnog sekretara SAD Majk Pompeo priziva krvavi užas u Srbiji kako bi Rusiji i Putinu zadao konačni udarac!

okom saslušanja pred Komitetom za spoljne poslove Senata bivši šef CIA bukvalno je najavio novi rat, te je naveo da će posle Sirije krv teći i na Balkanu. Posebnu pretnju Pompeo je uputio Srbiji kako bi se konačno otarasila uticaja Rusije, koji Amerikanci tumače kao poguban.

ULJE NA VATRU

Šokantno obraćanje američkog zvaničnika dolilo je ulje na vatru koja preti da bukne u svetski rat i pokrenulo već zahuktalu ratnu mašineriju.

– Uzvratićemo svim sredstvima koje imamo, od ekonomije do interneta. Rusija je snažno angažovana u potkopavanju demokratskih vrednosti od Balkana do Latinske Amerike i mi ćemo na to odgovoriti. Uzvratićemo na negativni ruski uticaj i suzbiti ga – rekao je Pompeo.

Tilersonov naslednik pohvalio se ovom prilikom da je Trampova administracija na ratištu u Siriji pobila ruske vojnike, ne precizirajući o kom incidentu je reč.

– Pre nekoliko nedelja ruske snage su se susrele sa jednakim po snazi protivnikom, usled čega je nekoliko stotina ruskih vojnika poginulo. Pored toga, trenutna administracija revidirala je nuklearnu strategiju zemlje, čime je Rusija upozorena da će američke snage za obuzdavanje u Siriji biti pojačane – naveo je Pompeo, govoreći da je Bela kuća provela čitav niz mera koje su, kako je rekao, skupo koštale Vladimira Putina.

NOVO ŽARIŠTE

Geopolitičar Srđan Perišić za Srpski telegraf kaže da način na koji govori Pompeo jasno određuje Srbiju kao novo žarište posle Sirije, na kom će se SAD konačno obračunati sa Rusijom.

– Amerika je očajna zbog totalnog i vojnog i političkog debakla u Siriji, pa im je u planu da sledeći haos izazovu na Balkanu. Oni će to lako da urade preko određenih političkih aktera koji su pod njihovom kontrolom, a svi oni deluju u našem okruženju i samo čekaju signal svojih mentora za izazivanje sveopšteg haosa. To je sasvim izvesno i samo ostaje pitanje kog trenutka će se težište iz Sirije izmestiti na ove prostore – objašnjava Perišić.

Analitičar Branko Radun smatra da Pompeove reči treba uzeti za ozbiljno jer su Amerikanci više nego spremni za munjevitu akciju.

– SAD kopaju svom silom da što pre nađu novo mesto gde bi mogli da pokriju loš rezultat ratovanja u Siriji. Svesni su da to moraju uraditi munjevito i zato će sve snage preusmeriti na neki prostor gde tenzije već tinjaju, a Balkan i Srbija tu imaju najviše šanse – zaključuje Radun.

(Republika)

Check Also

RUSKE TRUPE U KAZAHSTANU ZA SAT VREMENA NEUTRALISALE NEKOLIKO STOTINA OBUČENIH MILITANATA

Ruske trupe koje su stigle u Kazahstan uspešno su izvele operaciju eliminisanja nekoliko stotina militanata …