Home / TEMA DANA / BRITANSKI MEDIJI PODIGLI NEVIĐENU PRAŠINU: Ne nasedajte na to što Putin nije naredio bombardovanje, za 60 sati bi razbio NATO

BRITANSKI MEDIJI PODIGLI NEVIĐENU PRAŠINU: Ne nasedajte na to što Putin nije naredio bombardovanje, za 60 sati bi razbio NATO

Ruski predsednik Vladimir Putin sposoban je da sa svojom moćnom armijom razbije NATO u paramparčad za samo 60 sati, priznao je britanski list Dailystar.co.uk.

Samo nekoliko sati pre nego što je šef Kremlja lično zapretio Zapadu da će izazvati haos u međunarodnim odnosima ako samo još jednom napadnu Siriju.

– Ako bi došlo do zastrašujućeg sukoba Amerike i Rusije, Moskva bi mogla da završi posao za oko 60 sati – Dailystar.co.uk pozivajući se na izjave vojnih stručnjaka koji tvrde da je NATO i dalje veoma slab na granicama Ruske Federacije, dok ta sila, s druge strane, poseduje čak sedam moćnih armija na tom prostoru.

Putin je trenutno u ozbiljnoj prednosti kada su u pitanju kratkotrajni sukobi, te ne treba uzimati zdravo za gotovo to što on nije naredio neposredan odgovor na akcije Amerike, Britanije i Francuske na teritoriji Sirije.

U strateškom smislu postoji ozbiljna sumnja da je Rusija spremna da u veoma kratkom vremenskom periodu upadne u prestonice najvažnijih članica NATO na tlu Evrope i da ne bi bilo adekvatne odbrane – istakao je britanski dnevnik, što je Putin juče donekle potvrdio.

Brojni analitičari istakli su da je američki predsednik Donald Tramp konačnu odluku o pokretanju udara na Siriju doneo onda kada su javnosti obelodanjeni detalji knjige bivšeg direktora FBI Džejmsa Komija u kojoj je potvrđeno kako je šef Bele kuće 2003. imao seksualne odnose sa prostitutkama, kao i da Rusi poseduju video-zapise tih orgija.

Dobri poznavaoci međunarodnih odnosa veruju kako je to mogla da bude kap koja je prelila čašu kada je u pitanju američka akcija na sirijske mete, a sve s ciljem da se pažnja javnosti skrene sa skandala koji je očekivan nakon objave Komijeve knjige “Viša lojalnost: Istina, laži i vođstvo”.

Ona, inače, izlazi u prodaju sutra u SAD, a očekuje se da u njoj Komi, kog je Tramp prošle godine iznenada otpustio, otkrije još mnogo pikanterija iz života šefa SAD.

(Novosti.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …