Home / TEMA DANA / BRITANSKI MEDIJI PODIGLI NEVIĐENU PRAŠINU: Ne nasedajte na to što Putin nije naredio bombardovanje, za 60 sati bi razbio NATO

BRITANSKI MEDIJI PODIGLI NEVIĐENU PRAŠINU: Ne nasedajte na to što Putin nije naredio bombardovanje, za 60 sati bi razbio NATO

Ruski predsednik Vladimir Putin sposoban je da sa svojom moćnom armijom razbije NATO u paramparčad za samo 60 sati, priznao je britanski list Dailystar.co.uk.

Samo nekoliko sati pre nego što je šef Kremlja lično zapretio Zapadu da će izazvati haos u međunarodnim odnosima ako samo još jednom napadnu Siriju.

– Ako bi došlo do zastrašujućeg sukoba Amerike i Rusije, Moskva bi mogla da završi posao za oko 60 sati – Dailystar.co.uk pozivajući se na izjave vojnih stručnjaka koji tvrde da je NATO i dalje veoma slab na granicama Ruske Federacije, dok ta sila, s druge strane, poseduje čak sedam moćnih armija na tom prostoru.

Putin je trenutno u ozbiljnoj prednosti kada su u pitanju kratkotrajni sukobi, te ne treba uzimati zdravo za gotovo to što on nije naredio neposredan odgovor na akcije Amerike, Britanije i Francuske na teritoriji Sirije.

U strateškom smislu postoji ozbiljna sumnja da je Rusija spremna da u veoma kratkom vremenskom periodu upadne u prestonice najvažnijih članica NATO na tlu Evrope i da ne bi bilo adekvatne odbrane – istakao je britanski dnevnik, što je Putin juče donekle potvrdio.

Brojni analitičari istakli su da je američki predsednik Donald Tramp konačnu odluku o pokretanju udara na Siriju doneo onda kada su javnosti obelodanjeni detalji knjige bivšeg direktora FBI Džejmsa Komija u kojoj je potvrđeno kako je šef Bele kuće 2003. imao seksualne odnose sa prostitutkama, kao i da Rusi poseduju video-zapise tih orgija.

Dobri poznavaoci međunarodnih odnosa veruju kako je to mogla da bude kap koja je prelila čašu kada je u pitanju američka akcija na sirijske mete, a sve s ciljem da se pažnja javnosti skrene sa skandala koji je očekivan nakon objave Komijeve knjige “Viša lojalnost: Istina, laži i vođstvo”.

Ona, inače, izlazi u prodaju sutra u SAD, a očekuje se da u njoj Komi, kog je Tramp prošle godine iznenada otpustio, otkrije još mnogo pikanterija iz života šefa SAD.

(Novosti.rs)

Check Also

DA LI JE OVO VUČIĆEV PLAN? AKO SRBIJA DA KOSOVO, ONDA ĆE DOBITI…

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun smatra na ideju zapada da se pitanje KiM …