Home / TEMA DANA / BRITANSKI NAUČNIK I KLINIČKI FARMACEUT, GLAVNI SAVETNIK ZA NAUKU PRI PARLAMENTU- NAJAVIO NEŠTO ZASTRAŠUJUĆE!

BRITANSKI NAUČNIK I KLINIČKI FARMACEUT, GLAVNI SAVETNIK ZA NAUKU PRI PARLAMENTU- NAJAVIO NEŠTO ZASTRAŠUJUĆE!

Britanski ser Patrik Valans, naučnik i klinički farmaceut, i odnedavno i glavni savetnik za nauku pri Parlamentu Velike Britanije, smatra da će korona jednog dana biti kao grip i izbijati svake godine.

„Koronavirus verovatno nikada neće nestati i vakcina ga neće zaustaviti u potpunosti“, rekao je britanski ser Patrik Valans u obraćanju pred Domom lordova.

Valans, naučnik i klinički farmaceut, i odnedavno i glavni savetnik za nauku pri Parlamentu Velike Britanije, smatra da će korona jednog dana biti kao grip i izbijati svake godine.

Istakao je da ministri i stručnjaci treba da prestanu sa prevelikim obećanjima i budu realistični kada je reč o pojavi vakcine protiv koronavirusa.

„Najverovatnije se neće proizvesti pre proleća“, rekao je Valans. Takođe, rekao je da veruje da je grip i dalje najveća pretnja Velikoj Britaniji.

„Mislim da je malo verovatno da ćemo imati vakcinu koja u potpunosti zaustavlja virus, verovatno će ova bolest kružiti.

Svakako, kako rukovođenje pandemijom bude bolje, vakcinacijom će se smanjiti šanse za inficiranjem i bolest neće biti toliko ozbiljna, ali će onda korona više ličiti na sezonski grip nego na bilo šta drugo.

To će verovatno biti put kojim se krećemo“, rekao je.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Check Also

HRVATSKI ISTORIČAR: „KOLIKO GOD NA CELOM BALKANU KOPAMO DALEKO U PROŠLOST, NAILAZIMO SAMO NA SRPSKE TRAGOVE- SKADAR JE BIO SRPSKI KRALJEVSKI GRAD, A ALBANCI SE POJAVLJUJU TEK U 11-om VEKU!

„Suživot Srba i Albanaca preko je potreban, ali on se ne može graditi na lažima, …