Home / TEMA DANA / CIPRAS IZDAO I SRBE! Grčka priznaje nezavosnost Kosova

CIPRAS IZDAO I SRBE! Grčka priznaje nezavosnost Kosova

500

Šef grčke diplomatije Nikolaos Kocijas izjavio je u razgovoru sa kosovskim premijerom Isom Mustafom da će Atina podržati Kosovo u učlanjivanju u međunarodne organizacije, uključujući one u oblasti bezbednosti, izrazivši ubeđenje da će to doprineti stabilnosti u regionu, preneli su prištinski mediji.

Kocijas je posle razgovora, na pitanje novinara da li će Grčka priznati nezavisnost Kosova, kako navode prištinski mediji, ostao nedorečen, rekavši da će Grčka pomoći Kosovu da se učlani u neke međunarodne organizacije i najavio da će Grčka otvoriti na Kosovu kancelariju za saradnju Grčke i Kosova.

Mustafa je zahvalio Kocijasu zbog podrške Grčke procesu učlanjivanja Kosova u međunarodne organizacije i integrativnim procesima u Evropskoj uniji.

Mustafa je visoko ocenio značaj ove posete i izrazio volju vlade Kosova da ojača bilateralne odnose Kosova i Grčke, ukazavši da su se uslovi stvorili da ovi odnosi budu još više unapređeni.

(Tanjug)

Check Also

BOING OBJAVIO CELOM SVETU: „NAPRAVILI SMO UBICU RUSKIH S-300 I S-400 PVO SISTEMA!“ NEMCI ODMAH NARUČILI 45 KOMADA! (VIDEO)

U Nemačkoj se vodi žestoka rasprava o obnovi ratnog Vazduhoplovstva (Luftvafe). Federalno ministarstvo odbrane preporučilo …