Home / TEMA DANA / Da li KFOR definitivno odlazi sa Kosova? Oglasio se komandant misije i otkrio plan Alijanse..

Da li KFOR definitivno odlazi sa Kosova? Oglasio se komandant misije i otkrio plan Alijanse..

NATO alijansa nema u planu smanjenje broja vojnika ili promenu misije KFOR na Kosovu, najavio je komandant, italijanski general-major Salvatore Kuoči.

Kuoči u intervjuu Radiju Kontakt plus, istakao da na Kosovu KFOR trenutno ima više od 4.000 pripadnika.

– KFOR je uspešna priča za NATO, jedna od najdužih misija sa trenutno više od 4.000 pripadnika na terenu, koji dolaze iz država članica NATO-a i partnera Severnoatlanske alijanse – rekao je Kuoči.

– U ovom trenutku moramo potvrditi i istaći da NATO nema plan da smanjuje ili menja misiju Kfora na Kosovu i mi nastavljamo da obavljamo svoje zadatke u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN kao i prema vojnotehničkom sporazumu iz Kumanova – naveo je komandant Kfora.

On je ponovio da vojnici dolaze iz 28 NATO članica i partnera i da KFOR, kako kaže, nije vremenski već uslovno vezan, kako se ispunjavaju uslovi na terenu tako dolazi do promena stanja misije.

– To znači da se bilo kakva promena brojnog stanja ili misije dogadja sa konkretnim promenama uslova na terenu i politička odluka dolazi od strane Severnoatlanskog saveta – istakao je komandant Kfora.

(Tanjug)

Check Also

ALEKSIĆ: OVO JE JEDINI NAČIN DA SE SPREČI ISKOPAVANjE LITIJUMA I ZATRUJE CELA SRBIJA! STRANCI SU UCENILI VUČIĆA..

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas građane iz cele Srbije da podignu svoj …