Home / TEMA DANA / Da su svi isti i da bi zarad vlasti uradili sve, svedoči i primer sadašnjih predsedničkih izbora- Evo šta je Vučić lukavo uradio…

Da su svi isti i da bi zarad vlasti uradili sve, svedoči i primer sadašnjih predsedničkih izbora- Evo šta je Vučić lukavo uradio…

 

Foto: Tanjug, Sava Radovanović
Foto: Tanjug, Sava Radovanović

Politika je… prostitutka, a političari su… katastrofa.

Da su svi isti i da bi zarad vlasti uradili mnogo, a nepojmljivo više nego bilo koji pošten čovek, svedoči i primer sadašnjih predsedničkih izbora u Srbiji, koje je moguće opipljivo uporediti sa parlamentarnim izborima 2008. godine bar po jednoj stvari – velikim pobedama izbornih favorita neposredno pred glasanja.

Naime, 2008. godine Demokratska stranka je glasove vabila dovođenjem Fijata u Srbiju, a 2017. godine Vučić glasove vabi kupovinom ruskih „migova“.

U prvom slučaju takozvane demokrate su zaista i pobedile na izborima (Za evropsku Srbiju – Boris Tadić), a za drugi slučaj tek predstoji da se vidi kakav će efekat ostaviti ruski „migovi“ na stvaranje „najjače sile u regionu“.

Bilo kako bilo, sagovornici lista „Danas“, koji se bavi razmrsivanjem medijskih spekulacija oko dopremanja „migova“ krajem ovog meseca (24. ili 28. marta), smatraju da je reč o političkoj kampanji. Moguće je, naime, da sva prilagođavanja aviona budu izvršena u Srbiji, a šta to znači za državu i ljude?

– Izgleda da će se sve to uraditi u Srbiji umesto u Rusiji, iako je mnogo isplativije i korisnije da se taj posao završi u Rusiji. To znači dalje dodatne troškove za poreske obveznike Srbije, jer mi građani to finansiramo.

Dakle, u ovom slučaju dodatni troškovi će nastati prevremenim dopremanjem ruskih „migova“ u Srbiju, kako bi Vučić u kampanji za predsednika Srbije mogao da se slika i dodvori biračkom telu fasciniranom ruskom tehnikom – rekao je za „Danas“ vojni analitičar Aleksandar Radić.

Komentarišući efekat „migova“ na kampanju Aleksandra Vučića, Bojan Klačar iz CESID-a podseća na primer „finog podešavanja kampanje“ – dovođenje Fijata, koji je upriličila Demokratska stranka u finišu izborne kampanje 2008. godine.

– U svakom slučaju, dolazak ruskih ratnih aviona i njihov navodni prelet vazdušnim prostorom Srbije je dogašaj koji će homogenizovati Vučićeve birače i u izvesnoj meri demotivisati birače Vuka Jeremića, Boška Obradovića, Vojislava Šešelja… – zaključio je sagovornik „Danasa“.

(Danas, Vestionline)

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …