Home / TEMA DANA / Dodik: Krenuli su na Vučića!

Dodik: Krenuli su na Vučića!

Predsednik Republike Srpske Milodrad Dodik izjavio je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić potpuno u pravu i da se u polemici sa portparolkom EK Majom Kocijančič ne radi o slobodi medija već lažima Evropske komisije.

dodik 3

„Ne radi se ovde o slobodi medija i slobodi govora, to niko ne spori. Svedok sam da je on mnogo puta u razgovorima to podržao, ali se ovde u nekim stvarima radi o lažima“, ocenio je Dodik za TV Pink.

Dodik je napomenuo da Evropska komisija, koja se poziva na činjenicu da nekim nezavisnim udruženjima daje određenu finansijsku podršku nikada nije rekla da će proveriti da li oni govore istinu ili laž.
„U pravilu danas sinonim za slobodu govora trebalo bi da budu laži što se tiče Evropske komisije“, dodao je Dodik.

„U svakom slučaju, Vučić je što se toga tiče potpuno u pravu. Ja to razumem jer sam i ja bio u takvoj situaciji – da sve što oni učine iz Evrope ovde u sumnjivim transferima prema takozvanim nevladinim organizacijama kojima je jedini cilj da omalovaže ili nešto slično urade, a ne da podrže zdravu slobodu govora zasnovanu na činjenicama i istini“, rekao je Dodik.

Dodik je ponovio da apsolutno razume situaciju i da je Vučić u pravu, ali da treba da bude oprezan.

„Mislim da u jednom nije u pravu – kada kaže da se krenulo na Vladu Srbije. Mislim da se krenulo na njega, a ne na Vladu Srbije. U tom pogledu nikome u Evropi ne odgovara jak premijer Srbije, bez obzira ko on bio, nego je potreban neki podanik koji će aplaudirati na sve gluposti koje dolaze iz Evropske unije i govoriti kako je najbolje ono što smisle u svojim kabinetima“, ocenio je Dodik.

Dodik je dodao da Vučić jedino treba da vodi računa o interesu Srbije.

„Mislim da sve treba gledati u jednom kontekstu – sada predstoje razgovori oko Briselskog sporazuma i sada bi trebalo umanjiti snagu i značaj i eventualno pripremiti negativni kontekst što se tiče ljudi iz Srbije“, rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je konačno vreme da se na javnoj sceni eliminiše laž kao sinonim za slobodu medija.

„Ne želim nikoga da pravdam, ali smirivanje ukupne situacije bi najviše doprinelo ukupnoj stabilizaciji na svim prostorima“, smatra on.

Dodik je na kraju naglasio da Vučić ima njegovu punu podršku i ponovio da treba da bude oprezan.
„Oni će se sada povući i sačekati da ponovo nešto urade, tako da to neće prestati. Ne treba njima niko jak u Srbiji i to je osnovna poruka. Srbija da bi mogla da ide dalje mora da ima jako liderstvo kao što imaju sve razvijene zemlje sveta“, zaključio je Dodik.

(Tanjug)

Check Also

ŠOK OTKRIĆE! „ALBANIJA POSTALA NESTALNA ČLANICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN PO INSTRUKCIJI VUČIĆA“

Predsednik Narodne stranke i bivši predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić izjavio je da je …