Home / TEMA DANA / DOLAZI URAGAN– ŠTA SE TO SPREMA SRBIJI?! Tramp povlači trupe iz Nigerije i premešta ih na Kosovo..

DOLAZI URAGAN– ŠTA SE TO SPREMA SRBIJI?! Tramp povlači trupe iz Nigerije i premešta ih na Kosovo..

Američki predsednik Donald Tramp je u petak poslao pismo Kongresu u kojem detaljno navodi u kojim su sve područjima prisutni američki vojnici koji se, kako se navodi, „bore u globalnom ratu protiv terorista“, a kako je preneo „Botasot“, vojnici koji će biti povučeni iz Nigerije biće premešteni na Kosovo.

Interesantno, ova odluka je doneta nekoliko dana nakon što su na Kosmetu uhapšena dvojica terorista koji su planirali napade na Kfor. Kako je navedeno, osnovni sud u Prištini odredio je E. H. i G. Š. jednomesečni pritvor zbog sumnje da su planirali samoubilački napad na snage Kfora, ali i pripremali terorističke napade na Kosovu, u Belgiji i Francuskoj, saopštio je taj sud.

Dvojica okrivljenih privedena su 5. juna. Informacija o privođenju saopštena je, međutim, tri dana kasnije – juče, kada im je sud i odredio jednomesečni pritvor.

„Aktuelne operacije koje su SAD sprovele uz pomoć brojnih međunarodnih partnera bile su uspešne, pre svega u Iraku I Siriji. Ukoliko je potrebno, u odgovoru na terorističke pretnje odobrićemo dodatne mere u interesu zaštite građana i interesa SAD“, naveo je između ostalog Tramp.

U pomenutom pismu se, osim Kosova, pominju i Avganistan, Irak, Sirija, Arapsko poluostrvo, Jordan, Liban, Turska, Somalija, Džibuti, Liberija, Kamerun, Čad, Nigerija, Filipini, Egipat i Gvantanamo. U ovom trenutku nije poznat tačan broj američkih vojnika na Kosovu, ali se procenjuje da ih trenutno ima oko 690.

Interesantno, u oktobru 2017. su četiri američka vojnika u Nigeriji ubili lokalni džihadisti.

(Alo)

Check Also

BIVŠA MINISTARKA ZDRAVLJA I POSLANICA ZATRESLA SRBIJU: BROJ UMRLIH LEKARA U SRBIJI NAJVEĆI U REGIONU JER SU PRIMILI „IMUNIZACIONO“ SREDSTVO! (VIDEO)

Gost emisije bila je prof. dr Nada Kostić bivša ministarka zdravlja u Vladi Srbije. Gospođa …