Home / TEMA DANA / DR GRUJIČIĆ: VIRUS JE NASTAO U LABORATORIJI, NEKO JE IMAO INFORMACIJE I ZNAO KUDA ĆE KORONA IĆI

DR GRUJIČIĆ: VIRUS JE NASTAO U LABORATORIJI, NEKO JE IMAO INFORMACIJE I ZNAO KUDA ĆE KORONA IĆI

Virus korona jenjava, sve je manje pacijenata na respiratorima što pokazuje da je dostignut kolektivni imunitet, a državni zdravstveni sistem je položio ispit, ocenila je danas direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić.

Ona je za televiziju „Prva“ istakla da će prema nekim procenama kovid 19 sledeće godine biti jedan od vidova gripa, ocenivši da se sada nalazimo u mirnoj fazi epidemije.

Ona i dalje misli da je koronavirus nastao u nekoj laboratoriji i da njoj kao kliničaru tako izgleda.

„Meni tako izgleda, ja posmatram pacijente“, rekla je Grujičićeva za „Prvu“.

Ona je rekla i da je neko „imao informacije i znao kuda će virus ići“.

Grujičićeva je dodala da je broj testiranih građana u Srbiji veći od broja testiranih u državama iz okruženja i istakla da takva brojka ide u prilog epidemiološkoj statistici u našoj zemlji.

„Mislim da je državni zdravstveni sistem položio ispit. Kada su onkološki bolesnici u pitanju, Ministarstvo zdravlja je mnogo učinilo da se opremimo ne samo zgradama, nego i aparatima“, navela je Grujičićeva.

Na pitanje da li je struka sada prednost dala ekonomiji, s obzirom na to da se „prerano otvaraju granice i da možemo imati uvezene slučajeve korone“, Grujičićeva kaže da je moguće da je struka htela da se u ovom trenutku osvrne na ekonomski aspekt, napominjući da smo bezbedni.

Check Also

UDARNO! „RIO TINTO SU KOLONIZATORI I NEMAN KOJA RUŠI DRŽAVE- ALI IZA PROTESTA STOJE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE!“

Komentarišući tenzije izazvane subotnjim blokadama širom zemlje, reditelj Emir Kusturica ističe da se Rio Tinto …