Home / TEMA DANA / DR GRUJIČIĆ: VIRUS JE NASTAO U LABORATORIJI, NEKO JE IMAO INFORMACIJE I ZNAO KUDA ĆE KORONA IĆI

DR GRUJIČIĆ: VIRUS JE NASTAO U LABORATORIJI, NEKO JE IMAO INFORMACIJE I ZNAO KUDA ĆE KORONA IĆI

Virus korona jenjava, sve je manje pacijenata na respiratorima što pokazuje da je dostignut kolektivni imunitet, a državni zdravstveni sistem je položio ispit, ocenila je danas direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić.

Ona je za televiziju „Prva“ istakla da će prema nekim procenama kovid 19 sledeće godine biti jedan od vidova gripa, ocenivši da se sada nalazimo u mirnoj fazi epidemije.

Ona i dalje misli da je koronavirus nastao u nekoj laboratoriji i da njoj kao kliničaru tako izgleda.

„Meni tako izgleda, ja posmatram pacijente“, rekla je Grujičićeva za „Prvu“.

Ona je rekla i da je neko „imao informacije i znao kuda će virus ići“.

Grujičićeva je dodala da je broj testiranih građana u Srbiji veći od broja testiranih u državama iz okruženja i istakla da takva brojka ide u prilog epidemiološkoj statistici u našoj zemlji.

„Mislim da je državni zdravstveni sistem položio ispit. Kada su onkološki bolesnici u pitanju, Ministarstvo zdravlja je mnogo učinilo da se opremimo ne samo zgradama, nego i aparatima“, navela je Grujičićeva.

Na pitanje da li je struka sada prednost dala ekonomiji, s obzirom na to da se „prerano otvaraju granice i da možemo imati uvezene slučajeve korone“, Grujičićeva kaže da je moguće da je struka htela da se u ovom trenutku osvrne na ekonomski aspekt, napominjući da smo bezbedni.

Check Also

SATELITSKI SNIMAK OGROMNOG RUSKOG NUKLEARNOG TORPEDA NAPRAVIO TEŠKU POMETNJU NA ZAPADU

Britanski korisnici interneta zabrinuti su zbog nove satelitske slike koju su objavili strani mediji. Čitaoci …