Home / TEMA DANA / EKSPERT ZA BEZBEDNOST, DŽEVAD GALIJAŠEVIĆ: U Republiku Srpsku stiglo 600 stranih agenata, jasno je da se sprema nešto krupno..

EKSPERT ZA BEZBEDNOST, DŽEVAD GALIJAŠEVIĆ: U Republiku Srpsku stiglo 600 stranih agenata, jasno je da se sprema nešto krupno..

Suštinski je potpuno nebitno kakav će biti konkretan rezultat napada na Republiku Srpsku. Mnogo je važnije na koji način će vlade zapadnih zemalja, a prije svega SAD, Britanije i Njemačke, takav događaj iskoristiti za primjenu određenih političkih mjera koje imaju samo jedan cilj: slamanje kičme srpskom narodu, naglasio je za „Vesti“ stručnjak iz oblasti bezbjednosti i borbe protiv terorizma, Dževad Galijašević.

„Po istoj matrici je ubijen Oliver Ivanović. Ivanović je ubijen sa ciljem da taj čin bude povod za raspravu o bezbjednosti na sjeveru Kosova, odnosno da se ovaj dio teritorije predstavi kao centar organizovanog kriminala i prostor terorističkog potencijala“, kazao je Galijašević.

Galijašević tvrdi da se zapadne službe bave razgradnjom vodeće muslimanske partije u BiH, SDA, slabeći liderstvo Bakira Izetbegovića i izazivajući fragmentaciju stranke.

„U toj funkciji su i borci Armije BiH koji su ponovo na ulicama i već na svim glavnim pravcima blokiranje magistralnih puteva kod Konjica, Doboja, Zenice, Sarajeva, Tuzle. Nemam nikakve dileme da će Izetbegović zbog toga podržati svaku specijalnu operaciju uperenu protiv srpskog entiteta, kako bi se ova kriza prelila na područje Srpske“, naglasio je on.

Galijašević kaže da strani mediji i tajne službe uspešno primenjuju taktiku „kupljene galame“ kojom se i dalje uspešno odvlači pažnja od jačanja radikalnog islamizma u BiH.

„Da bi se odvukla pažnja od sve više veterana Islamske države, a zatim i pripadnika vehabija i ‘askera’, diže se galama o navodnim paraobaveštajnim strukturama Republike Srpske.

Zato zvanična Banjaluka mora misliti na sebe kao na najvažniju liniju odbrane srpskog nacionalnog identiteta i državotvornog prostora na kome žive Srbi. Krajnje je vrijeme da se konačno društveno revalorizuje sve ono, naučeno iz vlastite istorije borbe i stradanja“, naglašava je on.

Činjenica je da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik meta sve učestalijih vehabijskih prijetnji, a Izetbegović ne odustaje od retorike „ratom do suvereniteta BiH“.

„Kad se tome doda informacija da je oko 600 agenata raznih tajnih službi Velike Britanije već pridošlo na prostor Balkana i da su već operativno aktivni, jasno je da se priprema nešto krupno“, – zaključuje Dževad Galijašević.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …