Home / TEMA DANA / FRANCUZI JOŠ U ŠOKU ZBOG PUTINOVIH REČI MAKRONU: Vi niste suvereni, vi ste poslušna mala deca… (VIDEO)

FRANCUZI JOŠ U ŠOKU ZBOG PUTINOVIH REČI MAKRONU: Vi niste suvereni, vi ste poslušna mala deca… (VIDEO)

Bilo je mnogo priča o tome da se Makron ponaša kao lider suverene nacije, ali mi ne verujemo u te priče. Za nas, on i dalje ima manire školarca koji pokušava da se dodvori odraslima. Plus, on je izrazito feminiziran.

On očigledno nije stigao tu gde jeste sopstvenim zaslugama, već su ga tu postavili ljudi koji verovatno nisu mnogo feminizirani, zaključuje “Russiainsider”.

Putin je otvoren, govori bez uvijanja, tako da je ovaj razgovor bio zabavan. Obratite pažnju koliko se Putin osmehivao, skoro podrugljivo dok je Makron govorio.

Makron je pokušavao da kaže da je Francuska suverena nacija, što očigledno nije tačno – samo pogledajte kako su se pokorili izraelskoj liniji u pridruživanju nedavnom napadu na Siriju, Makron je izneo neistine koje su mu diktirali njegovi nadređeni. Bilo je patetično i neprijatno.

Ovde Putin blago objašnjava Makronu da je pogrešio.

U video snimku, Putinove reči su pogrešno prevedene kao: “Platili ste vrlo rado,“ što gubi sav smisao koji ima na originalnom ruskom jeziku. Ono što je Putin zapravo rekao je: “Platili ste kao ’milenki’,“ čiji se smisao bolje može preneti kao “poslušna mala deca.“ To je ispravljeno u transkriptu ispod.

Prevod stiže iz Putinove kancelarije za štampu, koju vodi Peskov. Ostavite vladinim birokratama da unište Putinovu najbolju izjavu vikenda. Gospodine Peskov, vreme je da zaposlite prevodioce čiji je engleski maternji jezik i koji zapravo govore engleski. Kvalitet prevoda koji stižu iz vaše kancelarije su često prilično grozni, naročito kada citirate Putina.

Transkript:

Makron:

Što se tiče međunarodne bezbednosti, želim da uverim Vladimira da se ne plašim, jer Francuska ima vojsku koja može zaštiti moju zemlju, ali imam strogu obavezu u odnosu na druge evropske saveznike, i mislim da je ova vrsta evropske bezbednosne arhitekture naša odgovornost.

U svakom slučaju, nikome nećemo okrenuti leđa, i to nećemo učiniti na račun drugih evropskih zemalja.

Ja ću to učiniti ovako, jer se ne plašim, i ispuniću svoje obaveze.

Putin:

Nažalost…

Naravno, ne treba se plašiti, ali praksa kaže drugačije.

Gledajte, svi se bavimo iranskim pitanjem, već je bilo slučajeva nametanja američkih sankcija protiv evropskih kompanija.

Amerika je tražila da Fransuska banka PBNP Paribas plati novčanu kaznu od 9 milijardi dolara, a zatim i Nemačka banka zbog kršenja jednostranih sankcija.

I šta se dogodilo? Platili ste kao poslušna mala deca.

Isto se dogodilo i sa Japanskom bankom.

Ovu praksu treba zaustaviti.

Ovo je neprihvatljivo, evo o čemu se radi.

Dakle, ako se ovo nastavi… Šta je dobro u tome?

To je ono što uništava postojeći svetski poredak.

Ipak, mi se moramo složiti sa našim američkim partnerima po pitanju svih drugih pravila ponašanja.

Ovo je izuzetno važno jer je to nešto što je osnova naše današnje diskusije.

Poverenje. Ono ili postoji ili ne.

Ako ga nema, onda ništa dobro neće izaći iz toga.

Onda će biti kao što sam i rekao u govoru, neće vladati ništa osim sile, a to može dovesti do tragedije na kraju.

Pogledajte video:

(Webtribune.rs)

Check Also

UDARNO! BUJANOVAC PRIPOJEN ZAJEDNICI ALBANSKIH OPŠTINA- EVO ŠTA SE KRIJE..!

Pristupanje opštine Bujanovac regionalnoj Zajednici albanskih opština koja okuplja sve veće gradove u okolnim državama …