Home / TEMA DANA / HRVATSKA SE RASPADA! VOJNICI ŠVERCUJU ORUŽJE, POLICIJA UBIJA MIGRANTE, A ŠKOLE PRAZNE! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

HRVATSKA SE RASPADA! VOJNICI ŠVERCUJU ORUŽJE, POLICIJA UBIJA MIGRANTE, A ŠKOLE PRAZNE! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Dok hrvatski premijer Andrej Plenković mašta kako će sledeće godine formalno biti na čelu Evropske unije, iz dana u dan se sve bolje vidi koliko su njegovi ministri nesposobni da vode resore za koje su zaduženi, piše Index.hr.

Ovaj sajt ističe da u Hrvatskoj vlada potpuno rasulo i u školstvu, policiji i vojsci i konstatuje da su za to odgovorni i ministri, ali još više sam Plenković koji ih je odabrao.

Kao primer rasula navodi i skorašnji slučaj pilota, koji je potresao Hrvatsku. Naime, kako pišu tamošnji ministar odbrane Damir Krstičević pokušao je da sakrije da su piloti helikoptera iz baze u Zemuniku uhvaćeni kako prevoze švercera oružjem.

Skandal je priznao tek kada je priču otkrila jedna televizija, ali njemu ni tada nije palo na pamet da podnese ostavku, a spasila ga je predsednica Republike i vrhovna zapovednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović poslavši u penziju šefa Ratnog vazduhoplovstva i smenivši zapovednika baze u Zemuniku.

– Afera s pilotima i švercerom oružja pokazala je i da su vojne baze kritično nesigurne. Pilotima je bilo dovoljno da švercera odenu u vojnu uniformu i bez problema ga uvedu u bazu. Osim što su u vojnim helikopterima prevozili švercera, piloti su skrivali i velike količine municije vojnog porekla. Premijer ni u jednom trenutku nije doveo u pitanje položaj svog potpredsednika i dozvolio mu je da se skriva od neugodnih pitanja– piše Index.hr.

Osim u vojsci, skandali su i u policiji postali svakodnevica. Osoba od najvećeg Plenkovićevog poverenja, ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović dozvoljava da se zataškava divljanje policijskih šefova u vozilima, kao i da se na granicama puca u migrante, uz traljavo objašnjenje da su se policajci spotakli i slučajno ustrelili nesretnike ili da je “došlo do opaljenja”. Ali, i da njegovi zaposleni šuruju sa srpskom mafijom.

– Ali, Božinovića se ništa od toga nimalo ne tiče. Sistem mu je šupalj, disfunkcionalan i korumpiran, a on se njime hvali– naglašava ovaj portal.

Podseća i da već dva meseca škole u celoj državi zvrje prazne, da su učenici izgubili dane i dane nastave, a da je školska godina pred propašću.

– Od toga ni učitelji, ni roditelji, ni deca nemaju baš ništa. Ministarka za obrazovanje Blaženka Divjak funkciju ima samo na papiru i nikome razumnom nije jasno zašto još uvek nije podnela ostavku– piše sajt i zaključuje da toliki haos u sistemu nikako ne može da se objasni pukom nesposobnošću.

– Postoji u narodu popularna reč za to, ali mi ćemo napisati da ministre i premijera jednostavno nije briga za ono što se u zemlji događa. Bahati su i ravnodušni prema svemu oko sebe i važno im je samo da se održe na vlasti.

Check Also

BIVŠA MINISTARKA ZDRAVLJA I POSLANICA ZATRESLA SRBIJU: BROJ UMRLIH LEKARA U SRBIJI NAJVEĆI U REGIONU JER SU PRIMILI „IMUNIZACIONO“ SREDSTVO! (VIDEO)

Gost emisije bila je prof. dr Nada Kostić bivša ministarka zdravlja u Vladi Srbije. Gospođa …