Home / TEMA DANA / Hrvatska spisateljica, Rudan: Ulazak Srbije u EU je samoubilački čin! Postaćete još veći robovi, živeće samo oni koju mogu plaćati, a 90% ostalih će crknuti!

Hrvatska spisateljica, Rudan: Ulazak Srbije u EU je samoubilački čin! Postaćete još veći robovi, živeće samo oni koju mogu plaćati, a 90% ostalih će crknuti!

web-tribune.com

 Književnica iz Hrvatske, rado čitana i viđena gošća na prostorima bivše Jugoslavije, Vedrana Rudan izjavila je da ulazak u Evropsku uniju ni Hrvatskoj, a ni Srbiji, neće doneti ništa dobro.

– Ja od ulaska u EU, za Hrvatsku i za Srbe, lično očekujem propast – kategorično je rekla Rudanova u intervjuu Tanjugu. Ulazak u Evropu danas, je kao da ulazite u Jugoslaviju ’89, dakle, samoubilački čin, slikovita je bila poznata književnica.

Objašnjavajući to, ona je kazala da „ćemo postati još veći robovi, biće uništena poljoprivreda, zdravstvo, školstvo, jedini gospodar našeg života biće novac“.
– Ko može platiti zdravlje, školu, stan, taj će živeti, a 90 posto će crknuti – dodala je ona.

Rudanova je rekla da su „u Evropi razbojnici, koji znaju šta hoće, međunarodne banke, lopovi svih profila“.
– Hrvatska će izgubiti ulaskom u Evropu, osim političara koji će u njihovom parlamentu sedeti za sa 10.000 evra mesečno – dodala je ona.

Među tekstovima u kojima se nemilosrdno, sa puno cinizma i sarkazma obračunava sa EU, Amerikancima, Katoličkom crkvom, hrvatskim političarima, svim tabu temama…ima i nekoliko koji se odnose na posledice NATO bombardovanja 1999. pre svega o epidemiji karcinoma na celom Balkanu.

Na pitanje kako ona vidi taj problem, Rudanova je konstatovala da se u Srbiji jako malo o tome govori.
– Malo se govori i u Hrvatskoj, naravno, jer smo mi ušli u NATO, pa su Amerikanci naši veliki prijatelji. Dakle, na Beograd su bačene bombe sa osiromašenim uranijumom.

Na Kosovu takođe, u Hrvatskoj su te bombe koje nisu pale na Srbiju i Kosovo, bačene u Jadransko more – nastavila je ona i dodala da prema podacima do kojih je došla „u Srbiji mali psi sedam puta više umiru od leukemije, nego pre bombardiranja“.

Rudanova je, međutim, primetila da nema službenih podataka o tome koliko Srba umire od raka.
– Ja živim u Istri, u jednom prelepom kraju Hrvatske, u kome ima najviše raka u Evropi – rekla je ona i ispričala da „ljudi sa Kosova imaju puno rodbine u njenom kraju.

– Na desetine Kosovara dolazi u Rijeku na lečenje i doslovce se raspadaju od raka.

Check Also

DRAMATIČNO UPOZORENjE KISINDŽERA: SAD HITNO DA SE DOGOVORI SA KINOM I RUSIJOM- U SUPROTNOM DOGODIĆE SE NEŠTO JEZIVO!

Dok Pentagon u poverljivim vežbama simulira rat s Rusijom i Kinom, a Bela kuća namerno …