Home / TEMA DANA / ILEGALNA VOJSKA MIGRANATA IZMEĐU 16-35 GODINA, NEZADRŽIVO NADIRE NA BALKAN! NIGDE ŽENA I DECE! (VIDEO)

ILEGALNA VOJSKA MIGRANATA IZMEĐU 16-35 GODINA, NEZADRŽIVO NADIRE NA BALKAN! NIGDE ŽENA I DECE! (VIDEO)

Ilegalni migranti na sve načine pokušavaju da uđu Balkansko poluostrvo. I uspevaju u tome…

U poslednjih 24 sata u Grčku je sprečen ulazak 9.972 ilegalnih emigranata iz Turske oko Evrosa, a uhapšeno 73, navode izvori iz grčke vlade.

Međutim, na društvenim mrežama su se pojavili snimci migranata koji su prešli granicu. Oni seku žice i preplivavaju reku na grčko-turskoj granici.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu saopštio je danas da je preko Jedrena do sada Tursku napustilo više od 76.300 ilegalnih migranata i otišlo na Balkan.

– Do 09.55 sati ujutro po lokalnom vremenu, preko Jedrena našu zemlju je napustilo 76.358 migranata – naveo je resorni ministar u poruci na Tviteru.

Tokom jučerašnjeg dana Tursku je napustilo 36.776 migranata.

Migranti iz Turske u kolonama su krenuli ka Evropi preko provincije Jedrene koja je smeštena na turskoj granici sa Grčkom i Bugarskom.

Desetine hiljada migranata stigli su na granični prelaz Kapikule i napuštaju Tursku ka Grčkoj.

Turski graničnici ih ne sprečavaju u tome od petka.

Oko dva časova ujutro pokušan je masovni i organizovani pokušaj mladih migranata da ilegalno pređu tursko-grčku granicu.

Evropska agencija za nadzor granice Frontex objavila je da šalje pojačanja i da je podigla nivo uzbune na grčko-turskoj granici gde hiljade migranata pokušava da uđe u EU.

– Podigli smo nivo uzbune na visok za sve granice s Turskom – rekla je portparolka Fronteksa u izjavi objavljenoj u Briselu.

– Od Grčke smo primili zahtev za dodatnu pomoć.

Već smo preduzeli korake za preusmeravanje tehničke opreme i dodatnih snaga u Grčku – dodala je portparolka Fronteksa.(Srbija Danas)

Check Also

VELIKI GUBICI MILITANATA U KAZAHSTANU: RUSKI PADOBRANCI NEUTRALISALI POLOVINU MILITANATA U ALMA ATI ZA 48 SATI

Ruskim padobrancima je trebalo 48 sati da oslobode veći deo Alma-Ate od militanata. Zahvaljujući prebacivanju …