Home / TEMA DANA / IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC: „NIKAD NISAM VIDEO I ČUO TAKVOG PUTINA- ODLUČIO JE, NEĆE BITI DOBRO..!“

IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC: „NIKAD NISAM VIDEO I ČUO TAKVOG PUTINA- ODLUČIO JE, NEĆE BITI DOBRO..!“

Bivši šef izraelske službe „Nativ“ Jakov Kedmi nazvao je jedinstvenim govor ruskog predsednika Vladimira Putina na godišnjoj konferenciji za novinare.

Tokom razgovora sa novinarima 23. decembra, ruski lider je dosta vremena posvetio spoljnopolitičkim pitanjima.

On je, između ostalog, skrenuo pažnju na predlog Ruske Federacije Americi da pravno konsoliduju garancije međusobne bezbednosti.

Izraelski ekspert Jakov Kedmi, komentarišući govor Vladimira Putina, konstatovao je samouverenu i tvrdu poziciju šefa države, koji odbija da se pomiri sa trenutnim stanjem stvari.

„Nikad nisam video i čuo takvog Putina. Govorio je veoma teško, veoma teško. Više od njegovih reči i tona pokazivali su njegovi gestovi, govor tela. Oni su pokazali odlučnost i nepomirljivost bolje od bilo koje reči“, rekao je specijalista u emisiji TV kanala „Rusija 1“.

Prema rečima Kedmija, on prvi put primećuje tako jasnu demonstraciju govora tela predsednika Ruske Federacije, što je u suprotnosti sa njegovom specijalnošću. I, očigledno, namerno je to uradio.

Pored toga, najvažniji signal je Putinovo pozivanje na vreme kada je američki predsednik bio Vudro Vilson. Tako je, smatra ekspert, ruski lider ocrtao trajanje želje Vašingtona da okonča Rusku Federaciju, a pre toga i Sovjetski Savez.

Nije uzalud u predsednikovom govoru, koji je po mnogo čemu šokirao Zapad, pominjanje Poljske i Rumunije.

Danas upravo ove dve zemlje u smislu raspoređivanja NATO naoružanja predstavljaju najveću vojnu pretnju Rusiji.

Pre svega, reč je o raketnim sistemima, čijoj se pojavi u Evropi protivi Moskva.

I pored toga što šef Rusije nije počeo da govori o posledicama odbijanja Zapada od predloga Moskve, rukovodstvo SAD, i vlasti zemalja EU očigledno su osetile zebmju i strah od ovih prikrivenih pretećih signala, rezimirao je Kedmi.

(Webtribune.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …