Home / TEMA DANA / IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC OTKRIO ZASTRAŠUJUĆU ISTINU ZBOG ČEGA JE NEIZBEŽAN SVETSKI RAT: Americi je ostalo još samo 3 godine… (VIDEO)

IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC OTKRIO ZASTRAŠUJUĆU ISTINU ZBOG ČEGA JE NEIZBEŽAN SVETSKI RAT: Americi je ostalo još samo 3 godine… (VIDEO)

Mnogi su uporedili angloameričko-francuski napad na Siriju sa Karipskom krizom.

Tada je američka špijunaža ogrešno procenjivala broj sovjetskih raketa sa nuklearnim bombama na Kubi, a ispostavilo se da ih je dovoljno da razore istočnu polovinu SAD.

Jednim plotunom.

U Vašingtonu su tada ipak prevladali strah i razum: SAD su povukle svoje rakete iz italije i Turske. Tada su Amerikanci prvi put shvatili da se sa Moskvom ništa ne može rešiti vojnim putem.

Svetski poznati izraelski geopolitičar Jakov Kedmi ocenio je da u Vašingtonu sada veruju da sa Rusijom i Vladimirom Putinom mogu i moraju razgovarati na jeziku sile.

Kedmi naglašava da u vojno-političkom vrhu SAD shvataju da imaju sve manje vremena za obuzdavanje Rusije:

„Amerikanci pred sobom imaju tri godine – najviše pet – da zauzdaju vojnu moć Rusije. Zato žure“.

A šanse za to se tope.

Upravo su se pojavile fotografije visinskog presretača MiG-31 naoružanog hiperoničnom raketom „Kinžal“.

Snimak je naprvaljen u vreme uvežbavanja na poligonu Alabino jedinica i ratne tehnike za Paradu Pobede 9. maja u Moskvi.

„Kinžal“ će šira publika imati priliku da vidi upravo u vazdušnom delu te parade.

A „Kinžal“ je čudo-oružje kojem Amerikanci i ceo NATO nemaju čime da pariraju.

Ovome treba dodati i dolazak u Moskvu novog ministra odbrane Kine Vej Fenhea koji je – nastupivši ba Moskovskoj konferenciji – doslovno rekao:

„ Kao novi ministar odbrane Kine, želim da celom svetu prodemonstriram visoki nivo naših odnosa i nepokolebivu privrženost razvoju strateške saradnje oružanih snaga naših zemalja“.

Potom je, nakon susreta sa ruskim kolegom Sergejom Šojguom, rekao:

„Vojna delegacija Kine došla je na moskovsku konferenciju da  prodemonstrira Amerikancima tesne veze između oružanih snaga Kine i Rusije, naročito u stvorenoj situaciji. Došli smo da vas podržimo“.

Check Also

DA LI JE OVO VUČIĆEV PLAN? AKO SRBIJA DA KOSOVO, ONDA ĆE DOBITI…

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun smatra na ideju zapada da se pitanje KiM …