Home / TEMA DANA / IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC OTKRIO ZASTRAŠUJUĆU ISTINU ZBOG ČEGA JE NEIZBEŽAN SVETSKI RAT: Americi je ostalo još samo 3 godine… (VIDEO)

IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC OTKRIO ZASTRAŠUJUĆU ISTINU ZBOG ČEGA JE NEIZBEŽAN SVETSKI RAT: Americi je ostalo još samo 3 godine… (VIDEO)

Mnogi su uporedili angloameričko-francuski napad na Siriju sa Karipskom krizom.

Tada je američka špijunaža ogrešno procenjivala broj sovjetskih raketa sa nuklearnim bombama na Kubi, a ispostavilo se da ih je dovoljno da razore istočnu polovinu SAD.

Jednim plotunom.

U Vašingtonu su tada ipak prevladali strah i razum: SAD su povukle svoje rakete iz italije i Turske. Tada su Amerikanci prvi put shvatili da se sa Moskvom ništa ne može rešiti vojnim putem.

Svetski poznati izraelski geopolitičar Jakov Kedmi ocenio je da u Vašingtonu sada veruju da sa Rusijom i Vladimirom Putinom mogu i moraju razgovarati na jeziku sile.

Kedmi naglašava da u vojno-političkom vrhu SAD shvataju da imaju sve manje vremena za obuzdavanje Rusije:

„Amerikanci pred sobom imaju tri godine – najviše pet – da zauzdaju vojnu moć Rusije. Zato žure“.

A šanse za to se tope.

Upravo su se pojavile fotografije visinskog presretača MiG-31 naoružanog hiperoničnom raketom „Kinžal“.

Snimak je naprvaljen u vreme uvežbavanja na poligonu Alabino jedinica i ratne tehnike za Paradu Pobede 9. maja u Moskvi.

„Kinžal“ će šira publika imati priliku da vidi upravo u vazdušnom delu te parade.

A „Kinžal“ je čudo-oružje kojem Amerikanci i ceo NATO nemaju čime da pariraju.

Ovome treba dodati i dolazak u Moskvu novog ministra odbrane Kine Vej Fenhea koji je – nastupivši ba Moskovskoj konferenciji – doslovno rekao:

„ Kao novi ministar odbrane Kine, želim da celom svetu prodemonstriram visoki nivo naših odnosa i nepokolebivu privrženost razvoju strateške saradnje oružanih snaga naših zemalja“.

Potom je, nakon susreta sa ruskim kolegom Sergejom Šojguom, rekao:

„Vojna delegacija Kine došla je na moskovsku konferenciju da  prodemonstrira Amerikancima tesne veze između oružanih snaga Kine i Rusije, naročito u stvorenoj situaciji. Došli smo da vas podržimo“.

Check Also

DR MIROVIĆ: ISTINA O HAOSU U CRNOJ GORI- SLEDI EPILOG KOJI NIKO NE OČEKUJE! (VIDEO)

Gost medijskih kuća „Centar”, i „Srbin.info”, u emisiji „Intervju”, bio je profesor Pravnog fakulteta Prištinskog …