Home / TEMA DANA / KINESKI EKSPERTI OTKRIVAJU TAJNU ŠOKANTNOG PREOKRETA: Kim pristao na pregovore jer mu se ovo dogodilo u zemlji…

KINESKI EKSPERTI OTKRIVAJU TAJNU ŠOKANTNOG PREOKRETA: Kim pristao na pregovore jer mu se ovo dogodilo u zemlji…

Kim Džong Unun se složio da zamrzne nuklearne testove jer se podzemni poligon-grad na nuklearnom testu srušio, naveli su kineski eksperti a objavljuju britanski mediji.

Severnokorejski vođa je u subotu izjavio da će zaustaviti nuklearne opite i probe interkontinentalnih raketa uoči očekivanog samita sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Njegov režim je takođe obećao da će demontirati atomski objekat u Punggie-ri na severoistoku zemlje kako bi “transparentno garantovao” završetak testiranja.

Prošle godine je objavljen izveštaj  o velikim zemljotresima i klizištima u planinskom području, nakon pet testnih eksplozija koje je poslednjih godina izvršila Severna Koreja.

Prema Južno-kineskom Morning postu , dve grupe kineskih stručnjaka kažu da je vojni objekat propao u zemlju kroz ogromnu rupu “stavljajući Kinu i druge okolne nacije u neviđeni rizik od radioaktivnog zagađenja i kontaminacije.

Jedan od eksperata je rekao da bi to mogao biti pravi razlog za odluku Kim Džong Una da završi nuklearne testove i proizvodnju raketa za nuklearne udare.

Kim Džong Un je izjavio da je spreman za pregovore pošto je završio nuklearni arsenal  zemlje i razvio mini nuklearne bojeve glave pogodne za krstareće rakete dugog dometa.

Međutim, stručnjaci iz Kine su zaključili da su lokacije u S. Koreji posle šeste nuklearne eksplozije doživela kolaps.

U to vreme Japan je procenio da je eksplozija izmerena osam puta veća od američke bombe koja je uništila Hirošimu 1945. godine.

Webtribune.rs

Check Also

RUSKE TRUPE U KAZAHSTANU ZA SAT VREMENA NEUTRALISALE NEKOLIKO STOTINA OBUČENIH MILITANATA

Ruske trupe koje su stigle u Kazahstan uspešno su izvele operaciju eliminisanja nekoliko stotina militanata …