Home / TEMA DANA / Lazanski: Evo zbog čega počinje rat u Makedoniji..! (VIDEO)

Lazanski: Evo zbog čega počinje rat u Makedoniji..! (VIDEO)

web-tribune.com

Vojni analitičar Miroslav Lazanski tvrdio je nedavno, da iza poslednjih oružanih incidenata u Makedoniji i pobune Albanaca stoji namera da se spreči izgradnja ruskog gasovoda „Turski tok“. Lazanski je gostujući na TV Pink objasnio da je Makedonija najpogodnije mesto da se preseče „Turski tok“ i spreči njegova izgradnja.

– Makedonija je najslabija karika tzv. „Turskog toka“ koji treba da ide preko Rusije, Turske, Grčke, Makedonije, Srbije i Mađarske. Tu ga je najlakše preseći. Turci će dati, Cipras će verovatno dati, Srbija će dati jer će više zaraditi od te trase  nego da je išao kroz Bugarsku, Orban će dati i eto ti ruskog gasa u Austriji. Kako to preseći? Najlakše je zaljuljati Makedoniju – objasnio je Lazanski komentarišući nedavno zauzimanje jedne policijske stanice u Makedoniji od strane šiptarskih terorista.

On je rekao da ne vidi ni jedan drugi razlog za novu albansku pobunu u Makedoniji imajući u vidu da po Ohridskom sporazumu oni imaju sva prava a da se njihovi predstavnici nalaze čak i na čelu bezbedonosnih službi Makedonije.

„Turski tok“ je zamišljen kao alternativa „Južnom toku“ čiju je izgradnju pod pritiskom EU i SAD, zaustavila Bugarska.

Pogledajte video:

(Pravda)

 

Check Also

UDARNO: Putin radikalno promenio strategiju u Ukrajini! Evo šta se dešava..

Ruska Federacija, u okviru specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, sprovodi niz važnih geopolitičkih mera …