Home / TEMA DANA / LAZANSKI NA TV „N1“: Obaveštajno smo izbušeni kao nijedna zemlja u Evropi, ja vam kažem da ima izdajnika.. (VIDEO)

LAZANSKI NA TV „N1“: Obaveštajno smo izbušeni kao nijedna zemlja u Evropi, ja vam kažem da ima izdajnika.. (VIDEO)

Obaveštajno smo izbušeni kao nijedna zemlja u Evropi, ja vam kažem da ima izdajnika, ali niko neće da ih procesuira, ocenio je gostujući na „N1“ u emisiji „Novi dan“ Miroslav Lazanski, vojni komentator lista Politika i narodni poslanik SNS.

Govoreći o unutrašnjem dijalogu o Kosovu, Lazanski je rekao da svi treba konstruktivno da priđu tom probelmu, a „ne da koriste pitanje Kosova za klasičnu polarizaciju vlasti i opozicije“.

Osvrćući se na sastanak predsednika Vučića, Federike Mogerini i Hašima Tačija u Briselu, gost Novog dana kaže da je predsednik uputio kritiku EU.

– Nisu samo krivi Albanci, predsednik je direktno spomenuo EU kada je rekao da su taj sporazum potpisali ne samo albanska i srpska strana, već i EU – kaže Lazanski.

Dodaje da se EU sve vreme drži kao nekakav nemi posmatrač.

– Kažu da obe strane treba da ispune sve, Srbija je ispunila sve. Priština zna da je EU drugorazredni igrač, a da je glavni tata u Vašingtonu – kaže on.

Ističe da nismo mi ti koji kvarimo dogovor, već da je to albanska strana.

Kometarišući potencijalno članstvo Srbije u NATO, kao i podatak da je 84 odsto građana protiv toga, Lazanski kaže da to mora ići na referendum, te da bez refernduma ne može da se dogodi.

– Treba se zapitati šta je danas NATO, to je antiruski savez. To nije svojstveno srpskom nacionalnom duhu da se svrstava u jedan takav savez – kaže Lazanski.

Dodaje da ne vidi pozitivne efekte članstva u NATO.

– Za vreme Varšavskog pakta nijedna zemlja osim Sovjetskog Saveza nije slala vojnike u Avganistan. Danas sve zemlje NATO moraju da idu u Avganistan i to plaćaju njihovi poreski obveznici – kaže Lazanski.

Pogledajte video:

Check Also

DRAGAŠ UPUTIO HITAN APEL NARODU: DIŽITE NOVAC IZ BANKE- STIŽE MASOVNI BANKROT U CELOM SVETU! (VIDEO)

Gost medijske kuće „Srbin.info-Centar”, u emisiji „Intervju” koju uređuje i vodi Dejan Petar Zlatanović, bio …