Home / TEMA DANA / MOGERINIJEVA lupila žestok šamar Vladi Srbije! IZJAVOM JASNO STAVILA DO ZNANJA ŠTA NAS ČEKA..

MOGERINIJEVA lupila žestok šamar Vladi Srbije! IZJAVOM JASNO STAVILA DO ZNANJA ŠTA NAS ČEKA..

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je da je Kosovo deo strategije EU o Zapadnom Balkanu.

Ona je dodala da je sve što je predviđeno za druge moguće i za Kosovo, ali da je potrebno ispuniti određene uslove, uključujući dijalog sa Beogradom.

„Strategija kaže da svi partneri imaju evropsku perspektivu. To je jasna poruka. Prenosim poruku posebno za mlade jer znam koliko im je značajna ta perspektiva. Međutim, Kosovo treba da uradi neke stvari, pre nego što ima evropsku perspektivu“, rekla je Mogerini, navodi se u Unmikovom pres klipingu.

Ona je, govoreći o uslovima koje treba da ispuni kako bi Kosovo napredovalo ka EU, rekla da treba da nastavi dijalog sa Beogradom.

„Vidim interesovanja lidera o ovom pitanju, zato treba ići napred. To zahteva hrabrost. Kosovo treba da implementira Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i druge međunarodne sporazume, kao što je sporazum o Specijalnom sudu. Reforme na Kosovu ne zahteva samo EU već i građani“, kazala je .

„Vrata su otvorena, mi vas želimo unutra, hajde da zajedno radimo na ostvarenju tog cilja“, kazala je Mogerini.

Check Also

NEŠTO SE KRUPNO SPREMA: RUSKI RATNI BROD ISPORUČIO U SIRIJU NEPOZNATO ORUŽJE! (FOTO)

Ruski ratni brod poslat je u Siriju sa teškim naoružanjem, sudeći po opterećenju broda. Pre …