Home / TEMA DANA / NASTAVLJA SE OKUPACIJA SRBIJE: Nova odluka Amerikanaca dokazuje samo jedno!

NASTAVLJA SE OKUPACIJA SRBIJE: Nova odluka Amerikanaca dokazuje samo jedno!

amerika-nato-vojnici-specijalci-komandosi-sad

Zamenik pomoćnika generalnog sekratara NATO-a za operacije Džon Manza je saopštio da će NATO zadržati svoje prisustvo u regionu Zapadnog Balkana koji ima strateški značaj za Alijansu.

Bezbednost u regionu doprinosi stabilnosti i sigurnosti u čitavoj Evropi, naveo je Džon Manza i dodao da će zbog toga NATO ostati prisutan i fokusiran na Zapadni Balkan, objavljeno je na sajtu Kfora.

Govoreći o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine rekao je da se taj proces nastavlja, kao i da NATO pruža potpunu podršku tom dijalogu uz pokroviteljstvo EU.

Dodao je da saveznici vide KFOR sa 4.200 pripadnika kao faktor koji je ključan u garantovanju stabilnosti ne samo na Kosovu već i celom regionu.

Zamenik pomoćnika generalnog sekratara NATO-a za operacije je juče razgovarao sa zamenikom kosovskog premijera Branimirom Stojanovićem sa kojim se složio da je KFOR ključni faktor u održavanju mira i zaštiti verskih objekata.

Stojanović i Manza su tokom susreta razmenili mišljenja u vezi sa situacijom na Kosovu, i razgovarali o bezbednosti, zaštiti verskih objekata, kao i o trenutnoj političkoj situaciji koja je nastala nakon parlamentarnih izbora.

(rts.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …