Home / TEMA DANA / NEMAČKI ISTORIČAR: NEMAČKA I ZEMLJE EU SATANIZUJU SRBIJU VEĆ 100 GODINA DA BI OPRALI SVOJE GREHE- OVO SPREMAJU

NEMAČKI ISTORIČAR: NEMAČKA I ZEMLJE EU SATANIZUJU SRBIJU VEĆ 100 GODINA DA BI OPRALI SVOJE GREHE- OVO SPREMAJU

“Srbija se širom Evrope predstavlja kao uzrok evropskih nedaća u poslednjih 100 godina, sve sa ciljem da se rehabilituju velike sile za grehe iz prošlosti.”

To je u razgovoru za “Politiku” izjavio nemački političar i istoričar Vinfrid Volf.

“Trebalo bi ukazati na knjigu ‘Mesečari’ Kristofera Klarka u kojoj je Srbija proglašena vinovnikom Velikog rata. Pokušao je, čak, da na primeru bombardovanja SRJ dokaže da srpska ratobornost još ugrožava evropski mir. Klarkova knjiga, bestseler širom sveta, a posebno u Nemačkoj sa 250.000 prodatih primeraka, bahati je pokušaj revizije istorije. U očima Nemaca igra ulogu da je Klark Australijanac, da predaje na Univerzitetu Kembridž, pa se njegovo osporavanje nemačke krivice za Prvi svetski rat smatra izuzetno objektivnim”, priča Volf.

Upitan o svojoj izjavi da je Srbija po treći put žrtvovana (nemačkim) planovima evropske elite, Volf ističe da se zvanični Berlin zalaže da se granice Evropske unije zaokruže milom ili silom.

“U kontekstu je jasno da je nemačko učešće u bombardovanju SRJ poslužilo kao praktična provera nove vojne doktrine i procesa takozvanog prilagođavanja zahtevima svetske politike. Napomenimo da je bivši ministar odbrane Folker Rije još 1992. godine izjavio da je njegov osnovni zadatak da, korak po korak, pripremi Nemačku za nove ratove. Ti ratovi, rekao je Rije, neće zavisiti samo od spremnosti vojske, već i od spremnosti javnosti da ih podrži”, podsetio je Volf.

Prema njegovim rečima, bombardovanje SRJ je svedočanstvo ponovljene istorije i zalaganje Nemačke za novi rat i razbijanje Jugoslavije i Srbije, za pokoravanje dok se ne pogrbe pred aspiracijama EU u kojoj Berlin vodi glavnu reč.

“Nemačka to ne čini samoinicijativno. Joška Fišer, Gerhard Šreder i Oskar Lafonten bili su oktobra 1998. godine na konsultacijama u SAD, nekoliko meseci pre bombardovanja SRJ. Od tog sastanka rat protiv SRJ je sistematski pripreman, a ‘slučaj Račak’, koji je do dan danas ostao nerasvetljen, bio je samo povod i izgovor za rat”, rekao je Volf.

Volf je bio prvi i tada jedini nemački poslanik koji je digao glas protiv bombardovanja SRJ, a u jeku agresije pokrenuo je i list protiv rata – “Novine protiv rata” – čiji 44. broj izlazi u aprilu.

(Tanjug)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …