Home / TEMA DANA / NEMCI POVUKLI SKANDALOZAN POTEZ KOJI PROVOCIRA TEŽAK SUKOB- PROTERALI RUSKE DIPLOMATE ZBOG SUMNJI NA UBISTVO!

NEMCI POVUKLI SKANDALOZAN POTEZ KOJI PROVOCIRA TEŽAK SUKOB- PROTERALI RUSKE DIPLOMATE ZBOG SUMNJI NA UBISTVO!

Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je proteralo dvoje ruskih diplomata.

Proterivanje diplomata usledilo je nakon što je Tužilaštvo objavilo da sumnjaju u umešanost Moskve u ubistvo jednog državljanina Gruzije u Berlinu.

Ministarstvo je navelo da su proterani zaposleni u ruskoj ambasadi u Berlinu, ali nije otkrilo njihova imena, prenosi AP.

Ministarstvo je navelo da je do proterivanja došlo nakon što vlasti Rusije nisu odgovorile na zahteve Nemačke da pomognu u rasvetljavanju ubistva koje se dogodilo u avgustu ove godine.

Nemačko savezno tužilaštvo objavilo je da je preuzelo istragu nakon što je zaključeno da dokazi ukazuju na umešanost ruske vlade ili Čečenske Republike.

Kremlj: Neosnovane sumnje

Portparol Kremlja odbacio je kao “potpuno neosnovane” sumnje da Rusija ima neke veze sa ubistvom državljana Gruzije u Berlinu.

“Tu nema ozbiljne sumnje, i ne može da bude. Kakve to veze ima sa ruskim vlastima? To su potpuno pogrešne pretpostavke”, rekao je novinarima Dmitrij Peskov, komentarišući izveštaje nemačkih medija da je moguće da je ubica državljanina Gruzije imao neke veze sa ruskim vlastima, prenosi Tas s.

Peskov je rekao i da ne veruje da će ovaj slučaj pokvariti sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i nemačke kancelarke Angele Merkel u Parizu, 9. decembra ili uticati na atmosferu samita Normandijske četvorke.

Ministarstvo: Kontramere!

Oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

“Smatramo da su izjave nemačke strane o proterivanju dvoje zaposlenih u ruskoj ambasadi u Berlinu neosnovane i neprijateljske”, navodi Ministarstvo.

“Politizovan pristup istrazi je neprihvatljiv. Prinuđeni smo da primenimo čitav niz recipročnih mera”, naglasilo je Ministarstvo za Sputnjik.

Ministarstvo je saopštilo da je o očekivanju pomoći Rusije u istrazi ubistva “poslednji put govorio državni sekretar Mihaelis ambasadoru Nečajevu 20. novembra 2019. u razgovoru održanom u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova”.

(Tanjug,sputnik)

Check Also

TAJNE SLUŽBE ZAPADA VRAĆAJU NAVALjNOG U MOSKVU DA POKUŠAJU SA NOVOM OBOJENOM REVOLUCIJOM

Autor: Prof. dr Srđan PERIŠIĆ, geopolitikolog Ruski opozicionar Aleksej Navaljni je već pet meseci u središtu odnosa …